"Рашистів на дно - 11.10.2022" - Ростислав Павленко

"Рашистів на дно - 11.10.2022" - Ростислав Павленко

Серед усіх голосів справедливого обурення черговим злочином рашистів, які звучали сьогодні на підтримку України, доволі цікавим є висловлювання лідера партії "Fratelli d'Italia", яка може стати новим прем'єром Італії, - Джорджи Мелоні.

Вона сказала: "Кожна ракета все більше і більше ізолює росію. Це зміцнює переконання у захисті тих, хто бореться за свободу. Години переживань за Україну. путін, перебуваючи у скруті на полі бою, навмисно вражає цивільні об'єкти в багатьох українських містах. Бомби падають на чоловіків, жінок і дітей. Кожна з цих ракет ще більше ізолює росію і зміцнює наше переконання захищати тих, хто бореться за свою свободу".

У такому підході ключ до збиття рашистських підступів у західних країнах, спроб увімкнути «шлунок» і перешкодити підтримці України. Чим більше Україна показує себе як демократична вільна країна, яка відстоює свою свободу – тим менше буде шансів у прорашистських радикалів, популістів і відвертої п’ятої колони. А будь-які партії змушені будуть вести політику на підтримку України, і спровадження рашистів до дна.

Бо коли 3 /4 американців виступають за допомогу Україні за будь-яких умов – адміністрація шукає можливості передати сучасну зброю, зокрема ППО. А коли за підтримку України понад 2/3 європейців – Єврокомісія говорить про розширення військової допомоги і готовність підтримувати економіку України наступного року на 1,5 млрд євро на місяць.

1. ЄС почне карати іноземців за допомогу в обході санкцій проти рф.

Євросоюз уперше почне вживати екстериторіальних заходів для переслідування тих, хто допомагає рф уникнути санкцій.

Новий пакет заходів, схвалених минулого тижня, дає можливість накладати вторинні санкції «на фізичних та юридичних осіб, організації та відомства», які сприяють обходу європейських обмежень.

Такий крок свідчить про радикальну зміну політики. Санкції можна буде застосовувати до тих людей та організацій поза ЄС, хто ввозить до країн союзу заборонені до імпорту товари, або експортує підсанкційну продукцію до рф.

2. На відкритті торгів на мосбіржі акції газпрому впали на 25,29%.

3. Ознакою завмирання економічного життя є вивільнення офісних приміщень – їх дедалі менше орендують. Частка вільних офісів на початок жовтня становила 10,3%, що майже на 2,5% більше у порівнянні з тим самим місяцем минулого року. За підсумками 2022 року рівень вакантності збільшиться до 11,8%, а за підсумками наступного – до 14%.

При цьому будівництво нових офісних будівель за 10 місяців впало на 59% рік до року.

4. Низький попит на росії змушує скорочувати активність і маркетплейси (торговельні майданчики).

Особливо постраждали галузі, орієнтовані споживчий попит: у вересні спад прискорився до 5,1% після скорочення попиту на 1,5% у серпні.

Попит на непродовольчі товари на початку жовтня скоротився на 12,2% у річному вираженні.

5. Естонія готує офіційне визнання рф державою-терористом.

Це рішення стане відповіддю на російські ракетні атаки містами України.

І далі ж буде...