"Рашистів на дно - 12.08.2022" - Ростислав Павленко

"Рашистів на дно - 12.08.2022" - Ростислав Павленко

На конференції північноєвропейських союзників з підтримки України в Копенгагені міністри оборони домовились надати Києву додаткову підтримку в розмірі понад 1,5 мільярда євро.

Кошти можуть бути витрачені на закупівлю зброї для України або підготовку українських військових.

Міністр оборони Великої Британії Бен Уоллес, у свою чергу, заявив, що Сполучене Королівство має намір підготувати більше українських військових, ніж планувалося спочатку (тобто, більше, ніж 10 тисяч до жовтня цього року).

Злочини рашистів і звитяга українців мотивують союзників розширювати програми допомоги – допоки рашисти не опиняться на дні.

1. У липні мінфін росії зафіксував двозначне падіння надходжень із усіх ключових податків, а доходи бюджету скоротилися на 26%.

Незважаючи на те, що експорт нафти поки що триває, збори сировинної ренти впали на 22%.

За підсумками місяця до бюджету надійшло лише 57,3 млрд рублів мита на газ - мінімальний обсяг кризи пандемії. Для порівняння: у червні це було 217,4 млрд. рублів.

2. Міжнародне енергетичне агентство прогнозує падіння видобутку нафти в рф на 20% уже до початку 2023 року, коли буде повністю введено європейське нафтове ембарго.

Зниження розпочнеться вже у серпні.

Тим часом обсяг продажів російського газу до Європи становить третину від рівня минулого року, і, схоже, буде скорочуватися з цього моменту, а фактично припиниться не пізніше 2024 року, коли Німеччина очікує бути повністю незалежною від російського газу.

3. Зменшилися збори і з несировинного сектору економіки.

Бюджет росії пережив «катастрофічний обвал прибутків».

Надходження ПДВ - другого за обсягом джерела доходів для уряду - виявилися на 40% нижчими, ніж роком раніше.

Збори акцизів впали на 26%, податку на прибуток - на 32%.

4. Індекс економічної впевненості у росії знизився до нуля.

Цей індекс демонструє, як росіяни оцінюють економічну ситуацію в країні. За перший тиждень серпня він скоротився на сім процентних пунктів, до нульового значення.

5. На росії набирають обертів «аптечні тури».

Оскільки з полиць аптек зникли життєво необхідні препарати, росіяни тепер їздять до Казахстану за інсуліном, а до Грузії та Вірменії – за антидепресантами, контрацептивами та ліками від епілепсії.

Далі буде...