"Рашистів на дно - 14.10.2022" - Ростислав Павленко

"Рашистів на дно - 14.10.2022" - Ростислав Павленко

Такий собі Генрі Пікер став знаменитим після ІІ Світової війни, опублікувавши застільні бесіди гітлера, до стенографування яких був причетний. Як багато диктаторів, фюрер нацистів у вузькому колі дещо розкривався – і з записів сказаного при столі можна зробити деякі висновки про його внутрішній світ.

Серед іншого в око кидається невігластво і нерозуміння наче очевидних фактів – але замість них диктатор озвучував нісенітниці, якими явно керувався, приймаючи рішення. Наприклад, він був переконаний, що в срср можна постачати припаси лише однією дорогою, хронічно недооцінював ворогів тощо. І ніхто з його співбесідників не смів його поправити – хоча явно були більш обізнані із реальним станом речей. Але в тому й слабкість диктатур, що навіть явне невігластво диктатора сприймається як істина.

Складається враження, лідер рашистів путін має ті самі особливості. Якщо факти суперечать його фантазіям – тим гірше для фактів. Зрештою, монополії на інформацію і пропаганди вистачило, щоб підняти з дна свідомості рашистів найогидніше, і послати їх втілювати фантазії в життя. Але в Україні цим фантазіям судиться розбитись об український спротив і допомогу цивілізованого людства. І рашизм зникне на дні історії, як до нього зникли інші тоталітарні збочення.

1. Експорт нафти з рф у вересні знизився на 230 тис барелів на добу, до 7,5 млн б/д, доходи від поставок впали на $3,2 млрд.

2. Постачання російського вугілля до Європи після введення ембарго впало на 77%.

3. Центробанк росії фіксує відтік грошей росіян з банків три тижні поспіль.

4. Сбербанк росії встановив 16-річний рекорд із закриття відділень.

У вересні закрито 527 офісів, а з початку року - 868, що стало рекордом з 2006 року. Банк скорочує свою мережу, щоб зменшити витрати через санкції та кризу.

5. ПАРЄ 99 голосами (1 утримався) схвалила резолюцію, в якій росія названа країною-терористом.

І далі ж буде...