"Рашистів на дно - 17.09.2022" - Ростислав Павленко

"Рашистів на дно - 17.09.2022" - Ростислав Павленко

Викриті на Харківщині жахливі злочини рашистів, масові поховання їхніх жертв знову шокували цивілізовний світ.

Держсекретар США Ентоні Блінкен заявив, що це є черговим свідченням російської жорстокості в Україні.

Верховний представник Європейського Союзу з питань закордонних справ і політики безпеки Жозеп Борель шокований виявленими звірствами і рішуче засуджує дії росіян.

На цьому тлі бахвальство путіна на саміті ШОС виглядало огидно і жалюгідно. Його нескінченні «нє начіналі» і «можем павтаріть» лише дратують світ. Лідери Киргизстану і Індії змушують його чекати зустрічі, лідер Китаю не бажає брати участь у спільній вечері і фото, і підтверджує гарантії безпеки сусідам росії…

Як зазначив Петро Порошенко, «у путіна закінчився червоний олівець; у нього немає жодної можливості проводити будь-які червоні лінії.»

А слідом за символами ідуть дії. Спроваджуючи росію на дно.

1. Світовий ринок готується до бойкоту російських металів.

Західні країни досі не запроваджували санкції проти російських металів (за винятком золота) або їх виробників, але російські металурги мають проблеми зі збутом продукції.

Наразі західні виробники не хочуть продовжувати контракти з російськими постачальниками.

Першим стало рішення одного з найбільших споживачів алюмінію в Європі, Novelis, підрозділу індійської Hindalco Industries, виключити російський метал із умов закупівельного тендеру з постачанням у 2023 році.

Вірогідно, від нього відмовиться і норвезька Norsk Hydro.

Перенаправити метали в інші країни не так просто.

А Китай не зацікавлений у російському алюмінії через шкоду своїм виробникам.

2. Російська компанія "северсталь" заявила, що через санкції не зможе провести виплати щодо євробондів з погашенням у 2024 році.

Термін виплати з єврооблігацій настав 16 вересня. У компанії зазначили, що не отримали дозвільних документів, які дозволять проводити платежі.

3. Німеччина забрала у «роснафти» нафтопереробні заводи.

Уряд Німеччини запровадив зовнішнє управління у компанії Rosneft Deutschland, на яку припадає 12% нафтопереробних потужностей у країні, а також RN Refining & Marketing. Rosneft Deutschland, «дочці» «роснафти», яка є однією з найбільших нафтопереробних компаній Німеччини, належать частки у трьох НПЗ – PCK Schwedt у місті Шведт, MiRo у Карлсруе та Bayernoil у Фобурзі.

Її зовнішнім керуючим призначено Федеральне мережеве агентство, регулятор енергетичного сектора.

Міністерство економіки у своїй заяві пояснило цей крок «загрозою безпеки постачання енергоресурсів» до Німеччини, запровадження зовнішнього управління має цю загрозу нейтралізувати.

4. Російська електроніка потрапила до чорних списків.

Мінфін США включив до SDN-листу російські дизайн-центри та найбільших виробників обчислювальної техніки, у тому числі «Байкал Електронікс», МЦСТ, НВЦ «Елвіс», «Акваріус» та структуру ГК Yadro.

Під такими санкціями виробники обчислювальної техніки зазнають труднощів при запуску нових виробництв, будівництво яких було заплановано ще 2021 року.

Чіпмейкери можуть втратити останню можливість налагодити випуск російських процесорів на зарубіжних заводах.

5. Тим часом "роскосмос" повідомив, що його делегація не приїде на Міжнародний астронавтичний конгрес у Парижі - більшості учасників відмовили у візі.

І далі ж буде