"Рашистів на дно - 17.10.2022" - Ростислав Павленко

"Рашистів на дно - 17.10.2022" - Ростислав Павленко

Не вийшло ракетами – рашисти продовжили терор іранськими дронами, хмарами випускаючи їх на українські міста.

Агресія росії дедалі більше переростає у війну останніх диктатур проти демократії. А це передбачає набагато вищий рівень допомоги Україні – насамперед у ППО, але також і в наступальних озброєннях, щоб чимшвидше викинути загарбників геть. Без цього миру в Європі не буде.

Тим часом канцлер Німеччини Олаф Шольц виступив за реформування Європейського Союзу, щоб підготувати його до прийому нових членів. Про це він заявив на з'їзді Партії європейських соціалістів, повідомляє Zeit.

Німецький канцлер Олаф Шольц виступив за поступове скасування принципу одностайності при ухваленні ЄС рішень у зовнішній політиці, а також в інших сферах – наприклад, у податковій політиці.

«Я знаю, що нам ще багатьох треба буде тут переконати. Але я також чітко кажу: якщо нашою метою є геополітична Європа, то рішення більшості – це набуття, а не втрата суверенітету», – заявив Шольц.

У будь-якій демократії виникає питання балансу між «почути кожного» і досягти результату. Ще радянські спецслужби практикували «використання слабкостей буржуазних демократій» - і їхні учні рашисти ідуть тим самим шляхом. Тому думки про інституційну реформу ЄС цілком на часі – і одного дня Україна приєднається до процесу як рівноправний учасник. А росія догниватиме на дні.

1. У понеділок рада ЄС із закордонних справ працюватиме над новим 9-м пакетом санкцій проти рф.

Серед головних тем буде робота над механізмом конфіскації заморожених російських державних активів та створення спеціального трибуналу за злочини, вчинені росією.

2. Через нові обмеження США нідерландська компанія ASML (найбільший у світі постачальник літографічних сканерів, які необхідні для випуску всієї напівпровідникової продукції) призупинила продаж китайським виробникам обладнання для виробництва напівпровідників, а також почала відкликати своїх співробітників з підприємств.

3. Центробанк росії кардинально змінив прогноз за фінансовими показниками банківського сектора на кінець 2022 року.

III квартал завдав збитків на 500 млрд руб, а до кінця року сукупні втрати досягнуть 3 трлн рублів.

До кінця року більшість з помірних прогнозів російських експертів і чиновників будуть переглянуті, щоб хоч якось відповідати похмурій для них реальності.

4. Власників готелів та хостелів на москві зобов'язують надавати відомості про постояльців чоловічої статі віком від 18 до 55 років з метою виявлення тих, хто ухиляється від мобілізації.

5. Ізраїльський міністр у справах діаспори Нахман Шай виступив за надання його країною військової допомоги Україні – після інформації про плани надання росії іраном балістичних ракет.

Усім час обирати сторону у війні між демократіями і тираніями.

І далі ж буде...