"Рашистів на дно - 20.08.2022" - Ростислав Павленко

"Рашистів на дно - 20.08.2022" - Ростислав Павленко

Радіо «Свобода» цитує представника Пентагону, який заявив, що позиції російських військових ослабли, окупанти не мають прогресу на полі бою в Україні.

Здобута дорогою для України ціною, ця ситуація – протилежна тому, на що сподівалися рашисти.

Вірогідно, тому вони намагаються розіграти карту, яка завжди допомагала московитам раніше у війнах з українцями: спровокувати внутрішній розлад. Тому вони з таким ентузіазмом вкидають маячню, яка має розсварити дві найбільші спіьноти – прихильників Зеленського і Порошенка. Звідси марення про «ботоферми», про «кримінальні справи проти Порошенка» (запущені за кляузами Портнова, Деркача і інших зрадників України) – які при тому радо підхоплюються корисними для росії ідіотами у владі і "коментаторами-технологами", навіть і на "марафоні єдності".

Просто закликАти офісних мудрагелів до шанування єдності – марна справа, як показують уже півроку повномасштабної війни. Це радше питання до суспільства і журналістської спільноти – вказувати бажаючим підтримати рашистські фейки на неприпустимість цього. І точно не вестись на них самим. Бо рашистів на дно зможемо відправити лише всі разом. Той, хто цьому перешкоджає – і є ворог.

1. Агресори продовжують газовий шантаж: "газпром" повідомив, що єдину турбіну "північного потоку" буде зупинено 31 серпня на три доби на ремонт. Це знов призупинити постачапння газу до Європи.

На росії сподіваються на посилення голосів «розуміючих путіна». Але в результаті посилять розуміння, що єдиний шлях до безпеченої Європи – це навчитись обходитись без росії.

2. З росії втікають і люди, і гроші. Влада намагаєтсья протистояти цьому звичними раднськими методами.

На рф з 24 лютого на 21% зросли спроби незаконного вивезення грошей. За цей період було порушено майже 5 тис кримінальних та адміністративних справ. Сума незаконно вивезених коштів у кримінальних справах склала 104,2 млн руб. За адміністративними - 610,4 млн руб.

Тим часом лише у червні росіяни вивели на валютні рахунки 4,7 млрд доларів. Це більш, ніж утричі більше, ніж у травні. Попередній пік переказів валюти з рф за кордон був у лютому — тоді вивели 4,3 млрд доларів.

3. Естонія запропонує Єврокомісії запровадити восьмий пакет санкцій проти рф.

Відповідно до пропозиції, восьмий пакет мав би включати розширені санкції проти росії в економічному, енергетичному та торговому секторах, а також щоб під обмеження потрапили додаткові фізичні особи та організації.

Естонія також пропонує, щоб санкції широко поширилися і на поїздки громадян росії до Європи.

4. Влада Польщі скоротила кількість віз, що видаються росіянам, більш ніж утричі.

5. Навіть громадське харчування на росії зіштовхнулося з дефіцитом обладнання — кавомашини віднесені до предметів розкоші та потрапили під санкції, а до складних печей та холодильного обладнання не доїжджають комплектуючі.

І далі буде...