"Рашистів на дно - 20.09.2022" - Ростислав Павленко

"Рашистів на дно - 20.09.2022" - Ростислав Павленко

Створюючи у підданих ілюзію усвідомленої діяльності, російські пропагандисти і маріонетки знов потягнули жупел «референдуму» на тимчасово окупованих українських територіях. Нібито це має допомогти з мобілізацією – яку відкрито кремль оголосити боїться, а приховану провалює (не допомагає навіть залучення «зеків»).

Утім, руйнування ЗСУ військової інфраструктури окупантів і почастішалі випадки знищення колаборантів ставлять ці плани, як і раніше, під питання. А чим далі, тим більше під питання ставиться і існування рашистського режиму.

1. На росії з березня 2022 року роботу припинили 113,5 тисяч комерційних підприємств – це на 17,5% вище за аналогічний період минулого року.

Згідно з даними консалтингової компанії FinExpertiza, навесні та влітку в росії щодня закривалося майже 1000 компаній.

Цифри від федеральної податкової служби за перше півріччя 2022 року ще більше: роботу припинили 724 тисячі юросіб та ФОП, тобто щодня ринок залишали близько 4 тисяч компаній.  

Експерти впевнені, що до кінця року ці показники зростуть уп'ятеро.

2. Німецька енергетична компанія Uniper (контрольний пакет акцій належить фінській Fortum) подала звернення до Стокгольмського арбітражу з позовом до «Газпрому» «на мільярди євро» через необґрунтоване припинення постачання газу.

Uniper заявила, що через дії "Газпрому", який був її єдиним найбільшим постачальником, компанія опинилася на межі краху і була змушена просити допомоги у держави, яка досягла вже €19 млрд.

Крок за кроком відкривається і судовий фронт санкцій.

3. На росії формується дефіцит морозостійкого зимового дизеля.

Із зимовим дизелем у росії проблеми були постійно, і цього року можуть виникнути труднощі.

Раніше допомагали так звані середні дистиляти або замінники дизельного палива, а зараз їх практично немає на внутрішньому ринку, вони йдуть на експорт - зазначають експерти.

За кордон йде і сам зимовий дизель, причому у великих кількостях.

Через це оптові та роздрібні ціни на дизельне паливо суттєво вищі, ніж на бензин.

4. Угорщина обирає Європу.

За твердженням міністра юстиції цієї країни Юдіт Варги, заходи, запропоновані Будапештом, «усунули побоювання комісії» щодо фінансових ризиків, які може нести для ЄС корупція і порушення принципів верховенства права в тій країні. Тому у Будапешті сподіваються, що мають шанс отримати від Євросоюзу близько 7,5 млрд. євро, які Європейська комісія напередодні рекомендувала заморозити.

Ближчим часом стане ясно, що саме таки обрав Будапешт – і дії Європейської Ради (а рішення щодо виділення коштів за нею) будуть відповідними.

5. На росії невдовзі відчуватиметься дефіцит міцних напоїв та шампанського.

Зараз діють такі обмеження:

-США повністю заборонили відвантаження алкоголю росії.

-Євросоюз заборонив постачання алкоголю дорожче за 300 євро.

-Невеликі постачальники віскі підвищили ціни на 70% та ввели квоти на відвантаження.

-З початку року ввезення міцного алкоголю в РФ впало на 35%, віскі - майже на 50%.

-Компанії, що пішли з країни, забезпечували 66% імпорту віскі, 63% — рому, 82% — коньяку і 100% — ігристих вин регіону Шампань.

Російським виробникам імпортозамістити такий обсяг на початок сезону не під силу. Немає таких технологій та достатньої кількості сировини.

«Вєсєло, вєсєло встрєтят новий год…»

І далі ж буде...