"Рашистів на дно - 20.10.2022" - Ростислав Павленко

"Рашистів на дно - 20.10.2022" - Ростислав Павленко

Чим ближче зима, і чим більше лютують рашисти, тим більше рішучості і однозначності у підтримці України демонструють провідні союзники.

За влучним висловом глави німецького МЗС Анналени Бербок, настав час остаточно замінити формулу «безпека разом із рф» формулою «безпека від рф».

З березня 2022 року сонячна та вітрова енергетика виробили чверть електроенергії в ЄС, що дозволило уникнути імпорту 70 млрд кубометрів газу.

Президент Байден оголосив про рішення вивільнити на ринок у грудні ще 15 млн барелів нафти зі стратегічного запасу США та попередив, що надалі може продовжувати вживати таких заходів для зниження цін на енергоносії.

Від початку повномасштабного вторгнення рф в Україну, міжнародні донори вже надали Україні 22 млрд доларів фінансової допомоги. Український уряд сподівається отримати ще 13 млрд доларів. Наступного року США і ЄС щомісячно надаватимуть на допомогу Україні 3 млрд дол.

Найбільші донори серед світових держав – США, Канада, Німеччина та Велика Британія, серед інституційних інвесторів – Євросоюз, Міжнародний валютний фонд, Європейський інвестиційний банк та Світовий банк.

А росія із своєю віссю зла і терору знайде закономірний кінець на дні.

1. Посли ЄС затвердили санкції проти Ірану через використання росіянами його беспілотників для ударів по Україні.

Санкції були схвалені, зокрема, стосовно компанії Shahed Aviation Industries, яка відповідає за проектування та розробку серії іранських безпілотників Shahed.

2. США посилюють тиск на Туреччину через її зв'язки з росією

Цього тижня у Стамбулі та Анкарі відбулися нові переговори з цього приводу. США хочуть, щоб турецька влада зайняла жорсткішу позицію щодо росії та дотримувалася фінансових санкцій проти неї.

3. Уряд Індії вирішив розглянути пропозицію країн Заходу, яка стосувалася введення цінових обмежень на закупівлю російської нафти.

4. Найбільший російський виробник алюмінію компанія «Русал» залишився без покупців.

5. На росії спостерігається збільшення числа дефолтів.

За підсумками дев'яти місяців цього року кількість дефолтних подій уже досягла 194 – найбільшого значення за 10 років статистики.

І далі ж буде...