"Рашистів на дно - 21.01.2023" - Ростислав Павленко

"Рашистів на дно - 21.01.2023" - Ростислав Павленко

Міністр оборони США Ллойд Остін за підсумками зустрічі в Раммштайні сформулював, певне, найточніше пояснення тому, що відбулося:

«Ми справді зосереджені на тому, щоби забезпечити Україну потенціалом, який їй потрібен для досягнення успіху прямо зараз. Тож у нас є вікно можливостей від сьогодні до весни», і зауважив при цьому, що ЗСУ самі визначатимуть, коли починати контрнаступ.

Інакше кажучи, Україна отримала все, що не побоялися дати прямо зараз. А інше – предмет посилення роботи, насамперед, з німецькими політиками і суспільством. Де ще жевріє замішаний на міфах і приємних довоєнних звичках страх «ескалації». Він відходить, але його вигнання потребує додаткових зусиль.

А тим часом:

1. 23 січні на зустрічі глав МЗС країн ЄС буде піднято питання щодо схвалення нового траншу військової допомоги, який заблокувала Угорщина.

2. Нові санкції Євросоюзу проти рф і рб почнуть діяти до 24 лютого

3. Федеральна митна служба росії зафіксувала скорочення російського імпорту у фізичному обсязі на 16% у 2022 році.

4. Вашингтон найближчим часом почне передавати Україні конфісковані активи росії, заявив керівник робочої групи Мін'юсту США щодо виявлення та арешту російських активів Ендрю Адамс.

5. Міністр закордонних справ Швейцарії Ігнаціо Кассіс заявив, що його країна підтримує ідею конфіскації заморожених російських активів і використання їх для відновлення України.

І далі ж буде...