"Рашистів на дно - 22.10.2022" - Ростислав Павленко

"Рашистів на дно - 22.10.2022" - Ростислав Павленко

Нові і нові – аж до вистріляння всіх ракет – рашистські удари по мирних українських містах спонукають союзників України робити подальші кроки з удушення агресора.

Польща і країни Балтії запропонували проект нових санкцій проти росії.

Йдеться про заборону співпраці з рф у галузі атомної енергетики, імпорту російських діамантів, експорту до рф безпілотників усіх типів.

Крім того, чотири країни виступають за введення ембарго на російський зріджений газ (LPG), маркетингові послуги і дослідження ринку, заборону продажу нерухомості російським компаніям та фізичним особам, а також більше обмежувальних заходів проти білорусі. Йдеться про те, щоб ця країна не стала транзитним пунктом для росії у постачанні товарів, експорт яких заборонений до рф.

Перспективи оптимістичні – хоча питання щодо газу викликало гострі суперечки; запровадження обмежень займе більше часу, але настане невідворотно.

Ломка звичних порядків у Європі, запроваджуваних десятиліттями, відбувається протягом місяців. І результатом буде руйнування росії на дні історії.

1. США і ЄС також працюють над перекриттям для росії лазівок, якими вона намагається обійти санкції.

ЄС запропонував 10 країнам Азії вступити до альянсу проти рф.

10 країн Азіатсько-тихоокеанського регіону, які вважаються партнерами рф, готуються разом із ЄС засудити війну в Україні та вимагати припинити російську військову агресію.

Офіційну заяву щодо цього планується озвучити 14 грудня в Брюсселі, де країни ЄС і Асоціації держав Південно-Східної Азії (АСЕАН) проведуть перший спільний саміт.

До АСЕАН входить Бруней, В'єтнам, Індонезія, Камбоджа, Лаос, Малайзія, М'янма, Сінгапур, Таїланд та Філіппіни.

2. США не видали візи представникам керівництва Росатома та Ростехнагляду для участі у міжнародній міністерській конференції МАГАТЕ "Атомна енергетика у XXI столітті".

3. Туреччина почала відмовляти росіянам у відкритті банківських карток.

Банки Туреччини при оформленні карток почали висувати додаткові вимоги до громадян рф.

Серед вимог, що пред’являються для відкриття банківського рахунку, згадується дозвіл на роботу в Туреччині, депозит у розмірі $5 тис. і безповоротна комісія у 2 тис. лір (близько $107).

4. Банки в ОАЕ посилюють перевірки клієнтів з росії.

Це пов'язано з тим, що російські компанії та підприємці активно переводять бізнес у Дубай. Банки, обслуговуючи гостей з росії, ризикують потрапити під санкції.

5. Євросоюз розгляне можливість використання заморожених активів росії для допомоги Україні.

Це питання може бути порушене на конференції в Німеччині 25 жовтня, повідомив голова Євроради Шарль Мішель.

І далі ж буде