"Рашистів на дно - 23.07.2022" - Ростислав Павленко

"Рашистів на дно - 23.07.2022" - Ростислав Павленко

Голова Служби зовнішньої розвідки Великобританії Річард Мур вважає, що Росія "наполовину" втратила здатність шпигувати в Європі після висилки понад 400 співробітників російської розвідки з європейських міст.

Кілька російських шпигунів, які діяли під глибоким прикриттям і маскувались під звичайних цивільних, також були викриті та заарештовані за останні місяці.

Це має прискорити роботу над санкціями, бо можливостей для саботажу цього процесу на всіх рівнях у Європі поменшало. Але мир у Європі настане лише тоді, коли рашисти опиняться на дні і не матимуть змоги вести агресивні війни.

1. ЄС офіційно опублікував сьомий пакет санкцій проти росії.

Як повідомлялося і раніше, пакет включає заборону на купівлю, імпорт та трансфер золота (включаючи ювелірні вироби) з росії, розширення заборони доступу до портів і шлюзів, щоб унеможливити обхід санкцій, розширення обмежень на прийом депозитів фізичних та юридичних осіб з третіх країн, де контрольний пакет акції належить росіянам.

У списки санкцій потрапили перший віце-прем'єр білоусов, мер москви собянін, низка політиків, бізнесменів і акторів-пропагандонів.

2. Порт Роттердам, найбільший у Європі, припинив відправлення та прийом контейнерів із рф.

3. Центробанк росії продовжить у вересні обмеження щодо видачі готівкової валюти.

На даний момент ЦБ не може спрогнозувати, що ситуація з надходженням валюти у готівковому еквіваленті зміниться в найближчому майбутньому.

4. Американський тютюновий концерн Philip Morris International планує до кінця 2022 року залишити російський ринок.

Для компанії ринок у росії — сьомий за величиною, частка Philip Morris становить 27% від усієї тютюнової продукції.

Після виходу з росії концерн планує переорієнтуватися на азійський та європейський ринки.

5. Туристичний сезон 2022 року в окупованому росією Криму вже можна вважати проваленим.

За офіційними даними турпотік у регіон у червні скоротився на 40% навіть порівняно з аналогічним періодом минулого року.

Туристи повернуться до Криму вже після його звільнення з-під рашистської окупації.

Далі буде...