"Рашистів на дно - 23.09.2022" - Ростислав Павленко

"Рашистів на дно - 23.09.2022" - Ростислав Павленко

Єврокомісія таки готує новий пакет санкцій щодо росії.  

Виконавчий орган Євросоюзу 23 вересня ініціює обговорення своїх пропозицій із представниками країн співтовариства.

За інформацією дипломатів ЄС, на майбутніх консультаціях буде порушено питання встановлення стелі цін на російську нафту. Представники Євросоюзу також можуть обговорити включення до списків санкцій нових фізичних осіб, заборону на імпорт алмазів та інших предметів розкоші.

Постачання газу до Європи росія урізала сама. Відтак крок за кроком критичні для росії сфери надходжень до бюджету випадають – аж поки економіка навесні наступного року не скотиться до дна. І це на тлі паніки і розгубленості в ході мобілізації, і дедалі більших втрат рашистів на полі бою.

1. Витрати російського бюджету на мобілізованих перевищать 1,3 трильйона рублів на рік.

Лише на зарплати мобілізованих держава обіцяє витратити стільки ж, скільки на всю систему вищої освіти в країні, удвічі більше, ніж на підтримку промисловості та у 200 разів більше, ніж на розвиток власного виробництва ліків.

Річні витрати бюджету, таким чином, становитимуть близько 1,34 трильйона рублів.

На військову машину вже витратили на 75% більше, ніж на рік раніше.

2. Дефіцит федерального бюджету рф за підсумками 2022 року очікується на рівні близько 3,7% ВВП.

Традиційно російська статистика дає занижені цифри втрат – тож реальні наслідки війни і санкцій будуть ще глибші.

А уряд росії вирішив повністю покрити дефіцит бюджету у 2023 році коштами Фонду народного добробуту (ФНД). У вересні в уряді росії обговорювалася можливість призупинити фінансування ФНД нафтогазовими надприбутками, оскільки у 2023 році можуть знадобитися ресурси для балансування бюджету.

Це, фактично, визнання на урядовому рівні, що майбутнього у росії немає.

3. У Німеччині з початку дії санкцій ЄС проти росії заморозили російські активи на суму понад 4,8 млрд євро.

Трохи менш ніж половину цієї суми складають кошти російських власників у банках Німеччини.

Понад 1 млрд євро — вартість рухомого майна, зокрема і яхт, які належали російським підсанкційним олігархам. Решта — нерухомість та інші види активів.

У червні сума всіх конфіскованих активів у Німеччині становила 4,5 млрд євро. Тобто, за останні три місяці країна заморозила ще близько 300 млн євро активів рф.

4. Німеччина націоналізує дочірню компанію "Газпрому" SEFE (колишня Gazprom Germania).

Після запровадження урядових управляючих на підприємствах «роснєфті» у Німеччині це другий системний крок із позбавлення росії важелів тиску на економіку Німеччини через російські активи усередині країни.

5. Єврокомісія пропонує встановити додатковий контроль над експортом цивільних технологій ЄС до росії. З такою пропозицією виступила голова ЄК Урсула фон дер Ляйєн.

 «По-перше, що, звісно, буде розглянуто санкції проти фізичних та юридичних осіб. А по-друге, ми запропонуємо додатковий експортний контроль за цивільними технологіями. Тобто контроль над експортом Європейського Союзу до росії».

І далі ж буде...