"Рашистів на дно - 24.10.2022" - Ростислав Павленко

"Рашистів на дно - 24.10.2022" - Ростислав Павленко

Глави МЗС Франції, Великої Британії та США оприлюднили спільну заяву після розмови з шойгу.

У заяві чітко сказано, що рашистська провокація нікого не переконала. «Наші країни ясно дали зрозуміти, що всі ми відкидаємо відверто хибні твердження росії про те, що Україна готується застосувати «брудну бомбу» на своїй території. Світ розгляне будь-яку спробу використати це звинувачення як привід для ескалації,»- ідеться у заяві.

Подібні погрози лише допомагають прибічникам пожорсткішання санкцій швидше відправити росію на дно.

1. Канцлер Німеччини Олаф Шольц і президент Європейської Комісії Урсула фон дер Ляєн заявили, що для відбудови України має бути створений новий "план Маршалла", у якому Євросоюз відіграватиме особливу роль.

Про це йдеться у їхній спільній статті, опублікованій у виданні Frankfurter Allgemeine Zeitung у неділю.

Вони нагадали, що країни G7, Європейський Союз і його держави-члени вже надали понад 35 мільярдів євро екстреної допомоги, "щоб допомогти Україні задовольнити її нагальні фінансові потреби". Ближчим часом у Німеччині відбудеться конференція високого рівня для планування механізмів подальшої системної допомоги.

2. Європейський комісар з питань внутрішнього ринку Тьєррі Бретон заявив, що Європейському Союзу успішно вдалося досягти енергетичної незалежності від росії.

"Сьогодні ми повністю відокремлені від російського газу… Ніхто не думав, що ми зможемо це зробити, бо залежали від росії. Ми залежали на 40%, а тепер – лише на 7%", – сказав він, нагадавши, що на початку повномасштабного вторгнення досягнення енергонезалежності ЄС від рф прогнозувалося до 2027 року.

Для нас важливий кожен день – зважаючи на ціну, яку платить Україна. Цивілізований світ позбувається залежності від росії повільніше, ніж нам би хотілося – але набагато швидше, ніж сподівалися рашисти. 2023 рік як початок світу без росії – звучить доволі реалістично.

3. The New York Times із посиланням на неназваного ізраїльського чиновника повідомила, що Ізраїль надав Україні розвідувальні дані, необхідні для боротьби з безпілотниками.

Також Ізраїль завдав ударів по базах, на яких безпілотники збираються і готуються до відправки на росію.

4. Очільник української військової розвідки України Кирило Буданов повідомив, що у рашистів закінчуються запаси ракет.

Залишилося 13% "Іскандерів", 43% ракет типу "Калібр-ПЛ" і "Калібр-НК" та 45% ракет типу Х-101 та Х-555. Буданов також додав, що близько 70% іранських дронів-камікадзе знищує українське ППО, 30% досягають цілей.

5. Нідерланди готують шостий пакет допомоги Україні через Європейський фонд миру; додаткові 500 мільйонів євро будуть надані Нідерландами на військове обладнання для підтримки України.

І далі ж буде