"Рашистів на дно - 25.02.2023" - Ростислав Павленко

"Рашистів на дно - 25.02.2023" - Ростислав Павленко

Уряд США оголосив про запровадження нового пакету санкцій проти росії, що охоплює металургійну та гірничодобувну галузі, а також десятки фізичних осіб та організацій.

 Зокрема, з 10 березня запроваджується 200% мито на російський алюміній та вироби з алюмінію. Також з 1 квітня митні тарифи на більшість металів та металевої продукції, які не заборонені для ввезення до США, зростуть з 35% до 70%.

Продовжується лінія на підрив економічної доцільності і вигідності торгівлі з рф, що віажається кращою перепоною, ніж лише заборона, яку можна обійти.

У свою чергу, ЄС офіційно затвердив 10-й пакет санкцій щодо країни-агресора. До нього увійшли масштабні заборони на постачання технологій до рф, а також "алмазне" ембарго та санкції проти іранських постачальників дронів, якими росія атакує Україну.

Важливо, щоб відразу почалася робота над наступним пакетом, до якого увійдуть заходи, по яких не знайшлось консенсусу до сьогодні.

А тим часом вже запроваджені санкції працюють - і навіть скептики говорять про суттєве посилення їх ефекту.

1. рф є країною з найбільшою кількістю санкцій у світі, в даний час діє 14081 санкція.

2. У п'ятницю долар і євро оновили максимуми з квітня - 75,6 і 80,74 рубля відповідно - через різке скорочення припливу валютної виручки, по обсягу якої вдарили санкції та знижки на нафту.

3. Нафтовий виторг із $600 млн у липні скоротився до $300 млн на день, а експорт газу приносить лише близько $50 млн на добу: постачання до Європи - на мінімумі, а експорт до Китаю не компенсує втрату ключового ринку «Газпрому».

4. російська економіка втратила $500 млн доларів щоденних доходів, порівняно з максимумами, показаними влітку, зазначають аналітики Deutsche Bank.

5. Центробанк друкує рублі замість арештованих активів, тим самим посилюючи інфляцію. Центробанк на папері перемістив заморожені кошти з резервного рахунку Мінфіну на свій резервний рахунок і одночасно провів емісію рублів, щоб Мінфін міг їх використовувати.

Треба було провести прес-конференцію, щоб показати, що нічого не змінилось?

Та ж агресія на навіть не гострі, а просто не компліментарні питання.

Те ж розміщення себе у центрі Всесвіту.

Ті ж кліше, неодноразово спростовані, але знов і знов повторювані («зрадницькі Мінські угоди», хоча вони дали час створити армію; «поборені олігархи», хоча корупційні скандали зашкалюють, а поняття «олігарх» чи ні визначається наближеністю до «центра Всесвіту» і його ставлення).

Перемогти буде непросто. І після Перемоги - теж.

Але впораємось, українці. І не з таким впорались.

І далі ж буде...