"Рашистів на дно - 25.07.2022" - Ростислав Павленко

"Рашистів на дно - 25.07.2022" - Ростислав Павленко

Розпіарені росією «полегшення санкцій через необхідність уникнути продовольчої та енергетичної криз у світі» або не існують у природі (наприклад, експорт продовольства і так ніхто не забороняв), або не мають значного впливу (як-от «продаж енергоносіїв третім країнам»: росія і так його здійснює, але дедалі менше, бо падає бажання мати з нею справи).

До того ж, терористична атака на Одесу відразу після підписання домовленостей про розблокування експорту ще раз продемонструвала справжню ціну російського слова, а ігрища на енергетичному ринку відбирають аргументи у запекліших «розуміючих путніа» в Європі.

Тим часом, США домовились з Грецією про доступ до порту Олександруполіс. Це дозволить покращити логістику надання Україні військової допомоги.

Успіхи Збройних сил України, при підтримці союзників, а також триваючий санкційний тиск приведуть рашизм на дно і звалище історії.

1. ЄС планує замінити газ з росії додатковими поставками з Нігерії готуючись до можливих скорочень постачання із росії.

Нігерія планує після серпня знову відкрити Транснігерський трубопровід, що дозволить збільшити експорт газу до Європи.

ЄС імпортує 14% від загального обсягу поставок СПГ із Нігерії, і є потенціал більш ніж подвоїти цей показник.

2. Казахстан відмовився від російського «Супутник V» і готується купувати американський Pfizer, проводячи відповідні переговори. Також у країні зупинили завод із виробництва російської вакцини.

3. Найстарша в рф інвесткомпанія АТОН запровадила комісію за зберігання валюти: вона становитиме 5% річних і нараховуватиметься щодня.

В організації наголосили, що з 26 липня вводиться комісія за зберігання на брокерському рахунку доларів та євро, а з 29 липня ще й швейцарських франків та фунтів стерлінгів.

Все рухається назустріч радянському існуванню у відірваній від світу економіці з «дерев’яним» рублем.

4. Експерти на росії прогнозують зниження доходів росіян і суттєве подорожчання продуктів харчування.

Зокрема, молокопродукти, включаючи сири, ряжанку, кефір та інше, вже незабаром подорожчають на 20% через зростання ціни на молочне обладнання та відсутність запчастин та комплектуючих. Зростання собівартості різних видів червоного м'яса прогнозується на 15–20%.

5. Європейський шаховий союз (ECU) продовжив усунення федерацій шахів росії та білорусі, а також заборону збірним країн брати участь у змаганнях під прапором організації.

Далі буде...