"Рашистів на дно - 26.12.2022" - Ростислав Павленко

"Рашистів на дно - 26.12.2022" - Ростислав Павленко

МЗС України оцінили втрати росії від агресії, використовуючи дані відкритих джерел. Навіть чимало прикрашені, вони підводять до невтішного для росії висновку: країну відкинуто в розвитку щонайменш на 30 років.

Але замість припинення авантюри рашистське керівництво покладає надії на інше: хоче знищити українську промисловість, енергетику, інфраструктуру – залишивши випалену землю. Мовляв, спробуйте після того піднятись. Звідси і бравурні заяви рашистів про «виконання завдань» в Україні – нищення мирних міст і засобів існування; продовження злочину геноциду.

Звільнення українських територій ЗСУ – найкращі ліки від таких сподівань. Просування українського війська зміцнює позиції наших союзників і відбирає аргументи у скептиків, які все ще за інерцією (або за криваві російські гроші) намагаються виставити росію «великою» і «непереможною».

Та битва за уми і рішення істеблішменту провідних країн потребує зусиль не лише ЗСУ і дипломатів. Від усього політичного класу України вимагається, крім підтримки нашої Армії, також безумовне проведення курсу на ЄС і НАТО, укорінення цивілізаційного вибору України в механізми верховенства права, свободи слова, децентралізації і розвинутої демократії. Щоб жоден «розуміючий путіна» у жодній країні світу не мав аргументів на тему «хай вони там уже між своїми швидше домовляться».

І тоді росія швидше опиниться на дні, а відновлення України після Перемоги буде належно підтримане союзниками. Тоді вступ до ЄС і НАТО, модернізація і розвиток України зроблять її однією з набільш потужних і динамічних держав регіону.

Наступного року в цьому напрямку буде чимало роботи – і зокрема, щоб позбавити багатьох у владі давніх шкідливих звичок.

1. За підсумками 2022 року росія скоротить видобуток газу на 18-20%, до 671 млрд куб. м. газу.

2. Постачати кремлю балістичні ракети Іран поки не поспішає, заявив в інтерв'ю The New York Times начальник Головного управління розвідки Кирило Буданов.

Іран не поспішає це робити зі зрозумілих причин, щойно росія випустить перші ракети, тиск санкцій на Тегеран посилиться.

3. Японія з 1 січня перестане страхувати морські судна від пошкоджень у всіх російських водах.

4. З російського ринку вийшли майже 1000 іноземних компаній, які становили 40% ВВП.

5. За друге півріччя 2022 року ринок реклами у росії впав до 45%.

Це є непрямим показником падіння економічної активності – і тенденції до її падіння і далі.

І далі ж буде...