"Рашистів на дно - 28.08.2022" - Ростислав Павленко

"Рашистів на дно - 28.08.2022" - Ростислав Павленко

Повідомлення української військової розвідки вказують на те, що знищення ЗСУ рашистських орд підвело росію до дуже знакової межі.

По-перше, людські і матеріальні втрати суттєво зменшили наступальний порив рашистів (а знищення складів має послабити здатність вивалювати на наших захисників груди боєприпасів, накопичених агресором).

По-друге, провалилися спроби поповнити втрати за рахунок «добровольців» з рф та держав, куди улізли рашисти. Низька якість залученого контингенту дедалі частіше призводить навіть до курйозних випадків – від підриву сучасних бронетранспортерів на власному мінному полі до відмови рашистських солдат залишати Казахстан (бо постає перспектива опинитись в Україні і там безславно згинути).

По-третє, щось нездорове почало відбуватися з командним складом рашистського воїнства. Їх, за влучним виразом самопроголошеного білоруського лукашенка, «перетрахують» після кожного зриву термінів, до яких рашисти мали «вийти на межі» і «взяти під контроль». Новопризначені дуже стараються догодити, кидають у бій «сили і засоби», не рахуючись із втратами, і поглиблюють проблему. Деяким починає прилітати. На москві згоріла автівка заступника начальника управління генштабу зс рф євгена секретарьова. Він відповідає, до речі, за військову цензуру. До слова, згоріла не «лада каліна», а BMW X6. Це посконні мають гардіцца, а скромні служителі культу смерті можуть їздити на техніці «вєраятнаго пратівніка», достоту як в анекдоті радянських часів.

Тим часом, у депресивних регіонах і національних суб’єктах федерації, звідки здійснювався непропорційно великий набір на війну проти України, починається бродіння і бурчання. Про широкі протести говорити зарано – але підспудний процес пішов (і зрив «збору добровольців» це також підтверджує).

Усе це підводить до необхідності залучати рекрутів з «привілейованої росії», зокрема й з московського регіону. А це означає зовсім інший рівень вимог – і вищу ціну помилки. Тим більше, що розбалуваних московитів незабаром позбавлятимуть звичних європейських плюшок – і кремлю доведеться якось це компенсувати.

Поки що рашисти покладають надію на розрекламований «третій армійський корпус» із залишками модернізованої зброї, а також приватні військові компанії («вагнерівці/ліга» тощо). Найближчі дні і тижні покажуть ціну тим сподіванням.

У цілому, росія проходить сценарій військової поразки, відомий з Кримської війни 1850х, Японської війни 1904-05, І Світової до 1917 тощо. Недооцінка ворога, переоцінка себе, величезні втрати, економічний занепад швидко наближають нинішнє видання російської імперії до дна.

На цьому тлі чим швидше і більше Україна отримає зброї, а росія – санкцій, тим швидше наступить розв’язка. Для таких змін Україна має прискоритись на іншому напрямку – інтеграції до ЄС і НАТО, формалізації відносин із європейською цивілізацією. Як би владі не хотілось використати війну для упослідження опозиції – для Перемоги потрібне протилежне: демонстрація європейської якості. Жертовність українських захисників виставляє дуже високі вимоги.

1. У рашистів закінчується запас ракет.

За підрахунками української розвідки, в росіян лишилося не більше 45% від тих ракет, які були до початку війни.

Особливо складна в них ситуація з "Іскандерами". Там взагалі залишилося приблизно 20% від того, що було, а може й менше.

Також складна ситуація в окупантів із ракетами “Калібр”, тому вони використовують X-22 та С-300 в наземному варіанті. Але й ці запаси вичерпуються.

За інформацією ГУР МО, росія має приблизно 30-40 гіперзвукових ракет “Кинджал”, які не встигли поставити у масове виробництво.

2. Російські виробники вугілля зіткнулися з проблемами при експорті через відмову страховиків Євросоюзу працювати з ними по всьому світу.

Вийшло роз'яснення, яке забороняє європейським компаніям страхувати, перестрахувати судна з російським вугіллям, які рухаються у будь-якому напрямку, не тільки до Європи і це серйозно позначається на експорті.

3. Туреччина оголосила про призупинення будівництва росіянами АЕС «Аккую» вартістю $20 млрд.

Турецька асоціація промисловості та бізнесу підтвердила, що отримала лист від заступника міністра фінансів США Уоллі Адейємо, який попереджає, що турецькі компанії ризикують зіткнутися з наслідками, якщо вони вестимуть справи з росіянами або російськими підприємствами, які перебувають під санкціями США.

У традиціях Туреччини маневрувати між сторонами для отримання вигоди – але аж ніяк не жертвувати стратегічними інтересами заради задоволення рашистів.

Тим більше, головний підрядник з будівництва АЕС, турецька компанія IC Holding, дала зрозуміти, що

росія різко змінила підрядну компанію на «своїх людей», - що не сподобалося турецькій стороні.

Така поведінка рашистів може призвести до того, що і розрекламована побудова АЕС в Угорщині скоро призупиниться на невідомий термін.

4. Bloomberg повідомив, що у Франції і Німеччині вважають: Євросоюз має й далі видавати візи громадянам РФ, які не пов'язані з владою, зокрема студентам, художникам, науковцям і фахівцям.

Такий компроміс наче буде запропоновано на зустрічі міністрів закордонних справ ЄС у Празі 30–31 серпня. Також, для одержання короткострокових віз росіянам доведеться проходити додаткові бюрократичні процедури й сплачувати великі внески.

Наміри обмежити в'їзд росіян уже висловили Польща, Чехія, Естонія, Латвія та Литва. Фінляндія планує скоротити видавання шенгенських віз росіянам у 10 разів. Як уже повідомлялося, низка інших країн ЄС запровадили адміністративні обмеження чи ускладнення для отримання віз росіянами.

Ці заходи виявилися напрочуд резонансними у російському суспільстві – принаймні в тій його частині, яка сприймає поїздки до Європи як складову певного привілейованого статусу.

Однак привілеї треба заслужити – зокрема, активно перешкоджаючи злочинам рашизму, а не підтримуючи їх.

Утім, старання знайти і порятувати «хороших росіян» можуть виявитися марними з іншої причини. Їх перестануть відпускати рідні берізки. З суто технічних причин.

5. Через дефіцит чіпів росіянам за кордоном перестануть видавати біометричні закордонні паспорти на 10 років.

Консульський департамент МЗС росії тимчасово припиняє заяви на видачу закордонних паспортів терміном дії 10 років. Ця інформація з'явилася на сайтах посольств у європейських країнах (зокрема, в Латвії, Естонії, Швеції, Італії, Німеччині), а також у Туреччині, Азербайджані, Казахстані.

Продовжать видавати лише звичайні паспорти без чіпів на строк дії 5 років. У червні мінцифри росії вже відклало на невизначений термін проект видачі цифрових паспортів: через війну в Україні та санкції у російської влади не виявилося необхідних чіпів та пластику для створення карток.

І далі ж буде...