"Рашистів на дно - 28.10.2022" - Ростислав Павленко

"Рашистів на дно - 28.10.2022" - Ростислав Павленко

Єдина надія путіна у безглуздій війні, яку він розв’язав – «повстання всіх регіонів світу проти Заходу». Про це він ніс на Валдаї.

Однак таке протистояння існує лише в його затуманеній свідомості. Насправді країни – і зокрема лідери – тверезо оцінюють власні інтереси. І марення фантазіями третьосортних співців фантомних болів рашистської імперії не входить до цього переліку. Росії немає чим зацікавити інших. Ані грошей, ані ресурсів, ані привабливої ідеї.

Лідер Китаю Сі уже заявив про намір шукати порозуміння зі США. І не задля «розподілу світу» - а заради зрозумілих і прагматичних цілей, взаємної вигоди і добробуту. Чимало країн маневрують, витискаючи з росії рештки енергоресурсів – але без перспективи підтримки рашистських фантазій.

І чим менш адекватно звучать камлання путіна і його поплічників, тим ближче рашисти до дна.

1. Росстат зафіксував падіння промисловості у вересні.

Зокрема, обвал в автопромі прискорився до 77%; на фабриках і заводах обробного сектору спад прискорився вп'ятеро — з 0,8% у серпні, до 4% у вересні; видобуток газу впав на 26%.

2. Російські регіони зіткнулися з обвальним падінням прибутків бізнесу.

За підсумками третього кварталу збори податку на прибуток впали на 20%. Зниження надходжень податку на прибуток торкнулося чверті суб'єктів рф. Кожен другий суб'єкт рф впадає у промислову рецесію та фіксує спад випуску.

Кожен четвертий суб'єкт перебуває у стані дефіциту бюджету, причому в деяких його значеннях перевищують критичні: Чечня витратила на 38% більше, ніж зібрала у вигляді податків. У республіці Тива та Дагестані «дірка» у регіональному бюджеті досягла 34% та 29% власних доходів; у Магаданській та Білгородській областях - 27% та 17% відповідно.

3. Заходи російських суден до портів ЄС зменшилися вдесятеро у третьому кварталі, порівняно з відповідним періодом 2021 року, у порти США та Великобританії вони повністю припинилися вже півроку тому. У третьому кварталі кількість заходів суден під російським прапором у порти ЄС становила 107 - проти 1042 за аналогічний період 2021 року.

4. Казахстан вирішив торгувати в обхід росії ураном.

Державна корпорація «Казатомпром», найбільший видобувач урану у світі, розглядає можливість диверсифікації каналів постачання своєї продукції, яка займає чверть світового ринку і раніше йшла за кордон переважно через рф.

Компанія планує активніше задіяти Транскаспійський міжнародний транспортний маршрут: Каспійським морем, а потім через територію Азербайджану та Грузії 3,5 тисячі тонн урану надходитимуть до портів Чорного моря, звідки судна доставлять його покупцям.

5. Росіяни почали робити менше покупок.

Падіння зафіксовано на рівні від 30% до 50% з різних видів товарів. Багато торговельних точок не покривають витрати на оренду, комуналку і зарплату персоналу.

І далі ж буде...