"Рашистів на дно - 29.01.2023" - Ростислав Павленко

"Рашистів на дно - 29.01.2023" - Ростислав Павленко

На тлі нічної атаки безпілотників на Іран знов актуалізувалася тема сучасної війни, важливості технологічної переваги і перспектив її отримання задля Перемоги.

Останнім часом у світових медіа однією з активно обговорюваних тем є прогноз Bloomberg про те, що путін затягуватиме війну принаймні до 2024 – щоб виснажити Україну і Захід, дочекатися виборів у США і сподіватися, що йому дозволять «зберегти обличчя». Точніше, зберегти загарбане і отримати передишку – щоб готуватись до нової війни.

В українських же медіа обговорюються перспективи роботи механізму моніторингу та розслідувань – «генеральної інспекції», яку вже протягом кількох місяців розгортають США для контролю за використанням допомоги союзників українською владою.

Ці дві теми, як це часто буває, в реальності дуже тісно переплетені. Про стратегію путіна затягувати війну, виснажуючи нас (і союзників теж), говорили чимало. Як і про стратегію союзників «варити жабу повільно» - щоб не вискочило і/або не натиснуло не на ту кнопку. Але, зважаючи на страшну ціну війни для України, ми маємо робити все, щоб максимально наблизити Перемогу.

Тут довіра союзників є ключовим фактором – особливо зважаючи на протидію росії і її агентів впливу та просто опортуністів і корисних ідіотів по всьому світу. Робота агентів і їхніх посіпак, до речі, не в «очерненні», а якраз у постачанні фактів для такого очернення.

Уже не раз говорилося про те, що влада в Україні має забути про мрії зберегти практики «крадівництва», сподівання «пропетляти» чи мрії про встановлення диктатури. Союзники забезпечують більшу частину наших нагальних потреб, і ігри закінчились. Чим швидше це зрозуміють можновладці, тим швидше працюватимуть всі механізми, і відповідно швидше прийде Перемога. А після неї економіка України не лежатиме в руїнах, а отримає належну допомогу і інвестиції. Основа яких – знов-таки, довіра.  

ЗСУ тут знов приклад: не раз доведено, що військова допомога ефективно використовується за призначенням. Це набагато полегшує перемовини про танки і все інше – від ракет до літаків. Приклад, гідний наслідування.

А тим часом

1. Ціна газу в Європі під час біржових торгів знову опустилася нижче за $600 за 1 тис куб м.

2. За даними Bloomberg, Японія та Нідерланди готові приєднатися до США в обмеженні доступу Китаю до передового напівпровідникового обладнання.

У цих трьох країнах розташовані найважливіші компанії, які виробляють обладнання для виробництва мікросхем, зокрема ASML, Tokyo Electron Ltd. і Applied Materials Inc. Їх спільні зусилля обмежать можливості Китаю у виробництві власних напівпровідників та їх закупці за кордоном, для подальшого використання військовими.

3. Прибутки російських банків за рік впали в 12 разів.

Відповідно, вичерпуються резерви для підтримки рашистської економіки.

4. Російські нафтопереробні заводи готуються до вимушеної зупинки виробництва через європейське ембарго, під яке з 5 лютого за нафтою потраплять нафтопродукти.

5. Гроші тікають з росії.

Минулого року з рф до сусідніх країн фізособи відправили рекордні обсяги грошових переказів. Зокрема, до Казахстану - близько $775,4 млн. (у 6,8 разів більше, ніж у 2021), до Грузії – близько $2 млрд (у 5 разів більше, ніж у 2021), до Узбекистану - взагалі $14,5 млрд (зростання за рік у 2,6 рази), до Вірменії - понад $3 млрд (зростання вчетверо).

І далі ж буде...