"Рашистів на дно - 29.10.2022" - Ростислав Павленко

"Рашистів на дно - 29.10.2022" - Ростислав Павленко

Частка росії на світовому газовому ринку впаде з 30% у 2021 році до 15% у 2030 році в базовому сценарії і до 10% в оптимістичному.

Виручка від газового експорту - з $75 млрд до менш ніж $30 млрд в оптимістичному сценарії.

За прогнозами, російський нафтовий експорт до 2030 року впаде на 25%, до 2050-го - на 40%.

Більшу частину російського експорту заміщатимуть близькосхідні постачальники, але частина припаде і на Північну Америку, яка до середини 2020-х обійде росію за частиною світового ринку.

До нападу на Україну росія була найбільшим світовим експортером викопного палива.

Її частка у продажу всіх енергоресурсів на світовому ринку впаде з 20% у 2021 р. до 13% до кінця десятиліття.

І то ці розрахунки передбачають, що рашисти таки зберігатимуть хоч якісь ринки – хоча скорочення продажів удвічі чи втричі не дасть їм змоги не те що вести агресивні війни, але й підтримувати прийнятний рівень життя московитів. Цілком у владі цивілізованих країн загалом викинути росію з міжнародної торгівлі – прямісінько на дно, до інших маніяків.

1. ЄС заморозив активи росіян на 17,5 млрд євро, повідомив речник Єврокомісії Крістіан Віганд.

2. ЄС планує інвестувати в аргентинський сланцевий газ, - Reuters Жозеп Боррель заявив про підготовку угоди з Аргентиною.

3. Американський сервіс відеоконференцій Zoom відключає користувачам із росії оплачені ліцензії та закриває можливість оплати.

4. Співробітники мерії Москви масово тікають з рф після ліквідації в Україні їхнього колеги.

Начальник відділу в уряді Москви Олексій Мартинов вирушив воювати в Україну за мобілізацією й був ліквідований. Тепер його колеги масово кидають роботу й тікають з росії.

У деяких відділах мерії кількість працівників-чоловіків, які залишили Росію, становить 20–30% від усіх співробітників.

Це призвело до труднощів у роботі московських відомств: найчастіше відділи департаментів простоюють цілодобово через відсутність IT-фахівців або не можуть користуватися можливостями електронного документообігу, оскільки співробітники, які відповідали за нього, поїхали.

5. Витрати росіян на антидепресанти в січні-вересні 2022 року становили 5 млрд руб., на заспокійливі препарати - 13,9 млрд руб.

За дев'ять місяців росіяни купили 8,4 млн. упаковок антидепресантів, що на 48% більше, ніж за аналогічний період 2021 року.

І далі ж буде...