"Рашистів на дно - 30.10.2022" - Ростислав Павленко

"Рашистів на дно - 30.10.2022" - Ростислав Павленко

Єврокомісар з питань юстиції Дідьє Рейндерс заявив, що перші судові процеси проти російських воєнних злочинців можуть розпочатися у Міжнародному кримінальному суді вже цього року.

«Суд пройшов довгий шлях, хоча йдеться і про дуже складні питання,» – наголосив він.

Більше того, він вважає, що російський диктатор путін може стати першим обвинуваченим через розв’язану ним війну проти України.

«Розкриття російських воєнних злочинів – це сигнал всьому світу. Вперше такі злочини розслідуються з першого дня війни. Винуватці можуть бути притягнуті до відповідальності впродовж усього життя. Звісно, це стосується і путіна, якщо кримінальне переслідування пошириться і на нього,» – наголосив єврокомісар.

Окрім безумовно необхідного засудження і притягнення до відповідальності міжнародного злочинця путіна і його поплічників, Суд може вирішити інші важливі питання. Зокрема, щодо репарацій і інших механізмів компенсації російськими агресорами шкоди Україні. Щоб не становити більше загрози для людства, росія має опинитись на дні і спокутувати свої злочини. І світ підбирає для цього механізми.

1. ЄС може заморозити резерви центробанку росії у сумі 300 мільярдів євро, поки росія не почне добровільне відновлення України, - єврокомісар з юстиції Дідьє Рейндерс.

2. Велика Британія з 1 січня 2023 року запровадить заборону на імпорт російського зрідженого природного газу, повідомили у МЗС країни.

3. В Італії мають намір подвоїти видобуток газу, щоб скоротити залежність від рф.

Італія отримує 25% газу з росії, - тоді як на початку повномасштабного російського вторгнення вона отримувала 40% сировини з рф.

4. Італійська енергетична компанія Eni цієї зими планує замістити 50% імпортованого російського газу.

5. Представники Грузії, Азербайджану, Угорщини та Румунії найближчим часом досягнуть угоди про постачання електроенергії до ЄС.

Рашистські пропагандони наввипередки запевняють аудиторію, що обстріли енергетичної інфраструктури і вихід росії з зернової угоди змусить «спустошені господарства, особливо в російськомовних регіонах», перейти на «співпрацю з росією».

Тобто, вихваляються злочином проти людяності. Вкотре демонструють повне нерозуміння українців. І напрацьовують своїм господарям на пожиттєві терміни.

І далі ж буде...