"Рашистів на дно - 31.07.2022" - Ростислав Павленко

"Рашистів на дно - 31.07.2022" - Ростислав Павленко

Американський журналіст Крістофер Міллер показав супутникові дані Maxar, які доводять: будівлю в Оленівці, куди перед тим перевели українських полонених, підірвали зсередини. На кадрах з космосу чітко видно, що бляшаний дах барака розірвався зсередини. На будівлі немає жодних пошкоджень, притаманних ракетній атаці з використанням HIMARS.

Неспростовні докази розбивають спроби рашистів звинуватити у злочині українців – як це вже було і з MH-17, і обстрілами мирних кварталів, і бомбардуванням Маріуполя, і з масовим терором – геноцидом на окупованих територіях. Здавалося б, рашисти уже могли зрозуміти, що авторство їхніх злочинів неодмінно буде викрито перед усім світом. І брехати вони можуть хіба що перед власним зазомбованим населенням.

Але продовжують і чинити злочини, і цинічно брехати. Згадується, як під час Революції Гідності янукович з поплічниками – схоже, за порадою московських господарів – раз по раз чинили дедалі кривавіші злочини, залишаючи лише один вихід – боротися до перемоги. У цих же ординських традиціях поводяться і самі московити. І результат буде той самий. Бо не лише захисники України, але й весь цивілізований світ чимдалі, то більше усвіомлює: єдиний шлях до миру – це рашистів до дна. У США і ЄС говорять про нові пакети санкцій уже незабаром.

А поки повільно, але невідворотно діють уже ухвалені.

1. У Йєльському університеті опубілкували дослідження, відповідно до якого відлік часу до повного краху економіки росії завершується.

Фрагменти дослідження обговорювалися і раніше. Основне - стратегічне становище росії як експортера сировини незворотно погіршилося, оскільки вона втрачає колишні основні ринки збуту і стикається з великими труднощами у спробах переорієнтувати свій експорт до Азії.

Імпорт до рф обвалився, і країна стикається з серйозними проблемами з постачанням основних ресурсів, інженерних компонентів і технологій.

Імпортозаміщення – провалилося. російське внутрішнє виробництво повністю зупинилося, не маючи можливості замінити втрачені компанії, продукцію та кваліфіковану робочу силу.

Зараз рф ще тягне на накопичених за «тучні роки» ресурсах, але вони виснажуються. А запровадження ембарго змінить «економіку війни» на збиткову.

Продовжуючи аналогію з Майданом – нам треба вистояти, поки злочинний режим не впаде.

2. Фінанси кремля перебувають у набагато складнішій ситуації, ніж прийнято вважати.

Фінансові ринки рф у найгіршому становищі в світі. Країна фактично відрізана від міжнародних фінансових ринків, це обмежує її можливості залучати капітал для відновлення своєї покаліченої економіки.

3. Економічна база росії також ослаблена безпрецедентним відпливом капіталу та населення.

Ослаблення російської інноваційної та виробничої бази призвело до різкого зростання цін та невдоволення споживачів. На рф втрачаються підприємства, на частку яких припадає близько 40% її валового внутрішнього продукту.

Структурні недоліки економіки під тиском санкцій вперше за багато років призвели країну до дефіциту бюджету та скоротили її валютні резерви, навіть за умов нинішніх високих цін на енергоносії.

4. Євросоюз скоротив частку російського газу у своїх закупівлях із 40% до 20%, заявив верховний комісар ЄС із зовнішньої політики Жозеп Боррель.

5. Громадяни рф, які в'їжджають до Латвії, зобов'язані підписати документ, який засуджує ведення росією війни в Україні.

Подібну практику варто запозичити усім цивілізованим країнам, а після розпаду росії – покласти її в основу депутінізації московії.

Далі буде...