"Рашистів на дно - 31.10.2022" - Ростислав Павленко

"Рашистів на дно - 31.10.2022" - Ростислав Павленко

Рашистів до дна

Загальна сума допомоги - військової, фінансової, гуманітарної тощо – Україні від партнерів за 8 місяців повномасштабної війни склала близько 94 млрд. доларів (за деякими джерелами – євро, але зараз відмінність практично відсутня через нинішні курси валют).

Для порівняння, ВВП України за 2021 рік оцінюється у близько 200 млрд доларів. Тобто, як допомога Україні надійшло 50% її ВВП.

Нам необхідно скористатися із уваги і підтримки світу, аби домогтися вступу до ЄС і НАТО – тоді наша Перемога буде остаточною, а росія конатиме на дні, без жодних шансів знову становити для нас загрозу.  

1. НАТО і ЄС закликають росію повернутись до виконання «зернової угоди».

Президент США Байден назвав рішення рф про вихід з неї «обурливим», оскільки це призведе до посилення голоду. Байден не бачить жодних причин для рашистів діяти подібним чином.

Однак рашисти за своєю суттю не здатні діяти іншим чином. Тим часом, у Financial Times опублікована експертна думка, що зухвала спроба москви знову зробити продовольство інструментом шантажу не сподобається країнам Близького Сходу.

Туреччина і ООН намагаються переконати рашистів змінити рішення – але найкращим мотиватором є успіхи ЗСУ.

2. New York Times повідомляє, що Україна перехопила "артилерійську перевагу" у росії завдяки західним постачанням потужної зброї та безпілотникам.

Саме це, на думку аналітиків, дозволяє ЗСУ просуватися до Херсона.

Розширення допомоги пришвидшить наступ і зменшить кількість жертв з боку наших захисників.

3. В ЗСУ відібрали групу пілотів, які готові навчатися працювати на винищувачах західного зразка

"Питання в тому, щоб визначитися з тією технікою, яку нам можуть надати партнери. Льотчики молоді, перспективні, з бойовим досвідом, зі знанням англійської мови готові до навчання", - про це повідомив спікер командування Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат.

Про підготовку наших пілотів на західних літаках різні джерела повідомляли і раніше. Сподіваємось, за офіційним повідомленням отримаємо і докладніші новини – зокрема з поля бою.

4. Албанія різко висловилася щодо засідань Ради безпеки ООН, скликаних рф: "Радбезу нема чим зайнятися, крім обговорення пропаганди росії?"

Враховуючи, що останнім часом Албанія є автором або співавтором ініціатив провідних країн щодо обмеження росії, вчасне і справедливе обурення з її вуст може свідчити про наступні кроки союзників в ООН щодо росії.

5. За даними Інституту вивчення війни, кремль наказав судам не випускати засуджених достроково, а відправляти їх до "Вагнера".

Моральний стан і бойові якості такого поповнення можна собі уявити.

І далі ж буде...