"Рашисти почали застосовувати гібридну зброю" - Александр Коваленко

"Рашисти почали застосовувати гібридну зброю" - Александр Коваленко

Друга армія у світі…

Для розуміння того, що відбувається – це 73-мм знаряддя 2А28 “Гром”, що застосовується в БМП-1, встановлений на колісну базу 82-мм автоматичного міномета 2Б9 “Василек”.

Ось такий гомункулус…

Думаю, для розуміння того, що відбувається, слід навести кілька цікавих цифр. Наприклад, на третій рік повномасштабної війни, згідно з верифікованими даними, знищено/пошкоджено/затрофеєно понад 850 російських БМП-1, згідно з не верифікованими – понад 1 500 од.

У свою чергу, на складах і центрах зберігання досі перебуває понад 1 тис. БМП-1, але не всі вони придатні до відновлення, тобто – ремонт-непридатні від слова зовсім. Але навіть у сотень ремонт-непридатних БМП-1 та з сотень знищених без можливості відновлення є стволи. І їх можна використати.

Ось РОВ і почали використовувати цей ресурс, причому надлишковий, до створення давно забутого класу легкої піхотної зброї підтримки.

Про якість стрільби та точність можна судити з наведеного відео, навіть не будучи експертом. Якість рівня “їздить-стріляє”… точніше “волочуть-стріляє”, але як вогневий елемент суїцидників РОВ, що супроводжує штурмову діяльність, думаю, скоро буде застосовуватися повсюдно.

Цікаво, знищення таких знарядь заноситимуть у категорію артилерії, чи Генштабу ЗСУ час заводити нову категорію типу “Гомункулус”?