"Рашисти реалізовують ідею «війни на виснаження»" - Ростислав Павленко

"Рашисти реалізовують ідею «війни на виснаження»" - Ростислав Павленко

Поки маси зеків завалюють трупами нашу оборону і «протискають» міста, готуються нові сотні тисяч «мобіків». Випробовуються нові способи ракетних ударів по цивільній інфраструктурі, щоб обійти ППО (бачитимемо і балістичні ракети, і комбінування різних інших засобів).

Пропаганда і «побєдобєсіє» на росії утримує лояльність рашистських мас (як свідчить їхня ж статистика, доходи найбідніших прошарків помітно піднялися завдяки виплатам за загиблих в Україні).

Досягнення якісної переваги України і примушення рашистів до відступу і відмови від війни потребує якісного ж збільшення військової допомоги з боку Вільного Світу і посилення ним санкційного тиску на росію.

А це вимагає складних рішень. Адже, всупереч популярному уявленню, далеко не всі на Заході вважають, що Україна захищає їх від орди. Більше покладаються на парасольку НАТО.

Та й перехід до забезпечення ЗСУ за потребами воєнного часу потребує структурних рішень, які теж вимагають волі і згоди.

У цих умовах для України найгірше - наслідувати росію у авторитаризмі і «побєдобєсії». Перемогти зможе лише демократична Україна, єдина ц своєму прагненні Перемоги, ррбоиі на неї і демонстрації своєї цивілізованої, європейської відмінності від росії.

Тому чим швидше до можновладців дійде, що і отримувати допомогу, і продовжувати боротьбу з опозицією та крадівництво не вийде - тим швидше ми власне отримуватимем допомогу і врешті переможемо.

Шоу не підмінить сутності, а в умовах, коли ворог тягне у затяжну війну - зашкодить, бо відволікає увагу від важливого і дратує та демотивує тих, хто приймає рішення про допомогу Україні.

Цю просту думку треба доносити до представників влади скрізь і завжди. Поки не зрозуміють.