"Реальність Празької Весни..." - Віталій Гайдукевич

"Реальність Празької Весни..." - Віталій Гайдукевич

2 година ночі. 21 серпня. 2020. Транспортний "АН" дає сигнал біди і просить аварійної посадки в Жулянах. Після приземлення борт випльовує на злітку спецпризначенців. Вони беруть під контроль вежу диспетчерів. Специ і найманці за підтримки заздалегідь підготовлених в Києві диверсійних груп захоплюють по дорозі командування НГУ, а через годину, після нетривалого бою, весь комплекс будівель на Повітрофлотському, 6.
Тим часом, Жуляни приймають ще кілька цивільних "боїнгів" і "аеробусів", які йшли з боку Білорусі. На облавку- зброя, оснащення, готові до бою групи. ППО дезорієнтована. Командувач ПС намагається додзвонитися до головкома і до Банкової. Телефони не відповідають. О 4:30 урядовий квартал заблоковано людьми без розпізнавлаьних знаків.

«Влтава-666» - сигнал початку інтервенції в незалежну державу Кремль дав не вагаючись. Він прозвучав 20 серпня о 22:15.
В 1968 році Чехословаччина не очікувала, що непокора Москві викличе збройний напад. Сили вторгнення - 250 тис. на початку і до 500 тис. в розвитку. 2000 танків. 800 літаків.

На ранок не усі мешканці Праги зрозуміли, що відбулося. В Києві теж би не усі зрозуміли. Звісно, Україна не Чехословаччина, але... Який мізер українців приміряв на себе реальність Празької Весни, або придушення Будапешта?
Просто уявити - прокинувся, а телебачення не працює, провайдери - криво-косо, як зловиш і-нет, там чи-то жарт, чи-то паніка. Виїхав на роботу, а на столичних мостах російська техніка. З обривків мобільного зв'язку можна зрозуміти, що Харків в оточенні, в Запоріжжі вуличні бої, 72 бригада контролює БЦ, із заходу на столицю прориваються частини 95 і 30... Кордон на захід закритий.

Кому тоді будуть цікаві зойки "так ми ж хотіли по стандартах ВВС!", "так ми ж проти корупції і бариг же ж...", "так а що тепер?". Як швидко до комендатур прибіжать колаборанти? Куди ховатимуть очі білі пальтішкі?

Подивіться на Прагу. Просто уявіть - це Київ. Це ж не фантазії...

Віталій Гайдукевич