Речник Держдепартаменту США Нед Прайс підтвердив підтримку

Речник Держдепартаменту США Нед Прайс підтвердив підтримку

Речник Держдепартаменту США Нед Прайс на брифінгу у понеділок 5 квітня, відповідаючи на запитання щодо переміщень російських військ до кородону з Україною, у Криму та про агресивні дії Росії на Донбасі:
«На додаток до наших запевнень українським офіційним особам (у підримці України), ми, звичайно, обговорюємо свої занепокоєння цим збільшенням напруженості та порушеннями режиму припинення вогню та регіональною напруженістю з нашими союзниками по НАТО. А два тижні тому в Брюсселі це було темою для шикроких дискусій.
Ми просили Росію пояснити ці провокації, але найголовнішим є те, що ми прямо сигналізували нашим українським партнерам, підтвердивши нашу підтримку.
Отже, на найвищих рівнях влади, буквально, через числені державні інституції, ми дуже чітко надіслали це повідомлення нашим українським колегам, а також неявно і росіянам, що ми стоїмо на стороні Києва, ми стоїмо на стороні нашого партнера, України, перед лицем цього залякування та агресії.
Те, проти чого ми, безперечно, маємо заперечення, і що у нас безумовно викликає занепокоєння, це ескалація агресії Росії на сході України - включаючи, як я вже згадував, переміщення військ на кордонах України та в окупованому Криму.
Сполучені Штати, безумовно, стурбовані будь-якими зусиллями Москви - чи то на території Росії, чи на території суверенної України - з метою залякування нашого партнера, України».
Можу лише додати, що добре, що журналісти не запитали Неда Прайса, як він ставиться до раптової поїздки Зеленського до Катару у той час, як Росія концентрує війська на кордоні, у Криму та продовжує щоденні обстріли, вбиваючи захисників України.