"Ремонтні роботи..." - Алла Комарова

"Ремонтні роботи..." - Алла Комарова

«Не треба лякать людей, - каже нам на «голубом глазу» людина в одежі прем’єра Шмигаля, - жодних віялових відключень електрики у країні не буде!»

Але при цьому будь-хто, якщо зайде на сайт Міненерго, зможе рівно своїми же очима побачити список, де синім по білому написано, де саме, коли і наскільки планується «поточний ремонт мереж». По всіх областях, по всіх містах і містечках, буквально до вулиці та номеру будинку – вводиш свою адресу і милуєшся, коли саме і скільки часу сидітимеш без електрики. Так, у зимовий період. Коли навантаження максимальні, а до того ж у багатьох господарствах від електроенергії залежить тепло у приміщеннях, опалення, водопровід тощо. А што такова? Ремонт в нас, не бачите?

Та бачимо же. Прекрасно все бачимо.

Оно там мер Одеси Труханов, не при дітях будь сказано, звісно, взагалі чесно попередив, що віялові відключення по місту будуть, готуйтесь. Справа у тому, що й у інших містах так само будуть, просто назвуть їх по-іншому, можливо. Ремонтні роботи, наприклад. Або година Землі. Або час співання Осанни генію Зе-унд-Ко, добровільний, але до всіх, хто не співає, прийде патруль складати протокол за недостатньо захопливий образ мислення.

Бо влада не те, що не вміє виправляти помилки, вона їх навіть визнавати не збирається, із впертістю баранів продовжуючи пилити гілку, на якій сидить.

Брак вугілля на електростанціях – це пряма провина влади. Те, що десятки станцій щодня стоять і не працюють – це пряма провина влади. Відповідальність за весь той жах, який чекає на людей взимку із цими їхніми відсутніми, але фактично наявними віяловими відключеннями, лежить цілком і повністю на владі. Всі ті майбутні проблеми, включаючи смерті людей, спричинені відсутністю тепла та електроенергії по лікарнях і не тільки, це пряма провина влади!

І тільки від нас залежить, як довго вона в нас затримається.