"Реванш регіоналів" - Віктор Бобиренко

"Реванш регіоналів" - Віктор Бобиренко

На прикладі Сумської області дуже ясно видно, як повернуться до влади регіонали. З 2014 року вони сиділи тихо.
Вони попервах боялися народного гніву. Навіть один з лідерів партії регіонів Юрій Чмирь, який пройшов у облраду по лубочному франшизному проекту «Відродження» ні разу не прийшов на сесію. Бо й образити можуть. І більшості немає, смисл паритись.
Інша ситуація зараз. В облраду заходить ОПЗЖ з тим же Чмирем. Великою когортою зайдуть. Вати в області не більшість, але багато.
Зайде проект Аедрія Деркача «Наш вкрав».
Зайде в область маленькою фракцією і «За майбутнє Коломойського». За рахунок того, що багато голів громад ідуть від цієї партії, і сподіваються натягати каштани з вогню не лише за себе, а і за обласний список.
На підмогу регіоналам і партія «Батьківщина. Франшизу в області купив екс-регіонал Ігор Молоток. І список затверджував він. І добрі люди, які підуть голосувати з молитвою за Юлю, насправді проголосують за Молотка. Сліпа віра і відсутність навиків критичного мислення зіграють з людьми злий жарт.
Але кілька регіональних «консерв» ми побачимо і в списку «Слуг народу», які на Сумщині ще не зовсім обвалилися. І таким чином буде сформовано більшість, яку на двох контролюватимуть два приятеля – Молоток і Чмир. Два брата акробата із партії регіонів. Плюс до них підключаться Деркачівські.
Решта депутатів з цих усіх партій оглянуться і переморгнуться.
«Узнайош брата Фєдю?». «Узнаю брата Фєдю!».
А контролюючи обласну раду вони будуть торгувати впливом з центральною владою в Києві і
призначати лояльних собі чиновників на ключові і грошовиті посади в області. Нам ще Слуги народу на їх фоні ангелами здаватимуться.
Навибираємо.
З поверненням. В Кремлі сміючись потирають руки.

Віктор Бобиренко