РФ хоче повторити “кримський референдум” в Херсоні, - Майкл Карпентер

РФ хоче повторити “кримський референдум” в Херсоні, - Майкл Карпентер

Ми ніколи не будемо миритися з такими фабрикаціями", - заявив посол США в ОБСЄ Майкл Карпентер, коментуючи намагання РФ повторити сфабриковані вибори у Херсоні, під час засідання Постійної ради ОБСЄ у Відні, 17-го березня. Про такі спроби зі сторони російських військ раніше повідомляли представники Херсонської обласної ради та місцеві депутати.

"Цього тижня виповнюється 8 років від сфабрикованого Москвою, так званого "референдуму" в окупованому Криму. І ми бачимо зараз, що та сама схема використовується знову. Заступник голови Херсонської обласної ради повідомив про намагання російських сил знову провести фіктивні вибори в регіоні. Ніхто ніколи не повірить у цю брехню".

Карпентер наголосив, що США мають підтримати Україну перед обличчям неспровокованої війни. За його словами союзники та партнери будуть дотримуватися свого курсу і зроблять все можливе, щоб покласти край.

"Як сказав президент Байден, це «боротьба, яка протиставляє апетити автократа бажанню людства бути вільним", - заявив Карпентер.

Нагадаємо, що 16-го березня 2014-го року в Криму, під контролем російських регулярних військ, відбувся так званий “референдум” про статус українського півострова. Після проведення цього референдуму Москва заявила про так зване "возєдання півострів із РФ".

Офіційний Київ ререндум не визнає і наголошує, що за українською Конституцією та українськими законами він не є нелегітимним, а в українському законодавстві не передбачене проведення «місцевих референдумів». Проти організаторів так званого референдуму в Криму порушено низку кримінальних справ за спробу повалення конституційного та державного ладу і сепаратизм.