"Риба, яка вже згнила з голови" - Олена Кудренко

"Риба, яка вже згнила з голови" - Олена Кудренко

1. Розвідка повідомляє, що на росії співробітники ФСБ шукають тих, хто проти війни, особлива увага вихідцям з України (!), щоб повісити на них справи про теракти. Мабуть, і майбутні теракти, які ще готуються росіянами проти власного населення. Проводиться поквартирний обхід співробітниками ФСБ, вдягнених в цивільне.

Тут з цікавістю дізналася б про становище всіх манкуртів, які відправились на росію особливо після 2014 року, та яким Україна була не така. Зараз є чудова можливість відсидіти своє в російських тюрмах. Догралися, як кажуть.

2. Спектакль, який росія розігрує на нашій атомній станції, вже заслуговує на створення безлічі напружених драм з сильним сюжетом. Вчора почула новину, що там є і факти згвалтування. Куди ж без цього... Ну і наявність там російської військової техніки (де її не має бути), російських пропагандистів (коли міжнародних та українських не пускають), свого скривленого, спотвореного сприйняття, в якій ролі вони там взагалі - коли це чистий у своєму прояві тероризм... Весь цей шантаж має стосуватись всіх європейців без виключення. А не тільки нас. Тішить новина, що МАГАТЕ залишають там своїх спеціалістів, а від Латвії (чи Литви) є пропозиція направити на станцію поліцейську місію ООН.

3. В інтерв'ю полонений рашист на питання "чий Крим" дуже впевнено відповідає "російський". Його дружина в розмові по телефону впевнено відповідає "російський", начебто безглузде питання, всім же відомо, що він "російський".

Не дивно, що вони впевнені в тих "історичних фактах", які для них цілодобово видумує пропаганда. Ось як ховають загиблих орків?

- схватілся за ствол танка і свєрнул єго в трубочку, тєм самим спас троіх товаріщєй, пагіб смєртью храбрих...

- сбіл из автомата десять украінскіх байрактаров, тєм самим обєспєчів успєшноє наступлєніє на 10 украінскіх городов...

- пробрался в тыл врага і зарєзал сотню укронацистов, а потом повєсіл російскій флаг на всєх ключєвых зданіях Украіны...

Майже ніхто з росіян не скаже, що Друга Світова почалась в 1939-му. І ніхто не скаже, що про її початок Гітлер домовився зі Сталіним. І в Польщі їх "нє было", а чому поляки їх ненавидять - то це тому, що заздрять.

4. З 1 по 7 вересня на росії відбудуться командно-штабні навчання, які відвідає путін.

Тут взагалі багато тем для сарказму, бо:

- армія, яка не спромоглася взяти Україну, і по різним оцінкам, вже не зможе - чому вона може навчитися? І в кого?

- якщо сам путін керує наступом на тактичному рівні, і все це не призвело до переможного результату - то це риба, яка вже згнила з голови.

- окрема тема - Білорусь, яка щось там відпрацьовує вже не перший тиждень. Донавчалися з армією росії, я так розумію?))) Бо треба думати, з ким дружиш, в кого навчаєшся, в кого позичаєш гроші, та від кого стаєш залежним.

Ні перші, ні другі, можливо, вже не здатні до приголомшливих перемог. То ж на навчаннях навчатимуться програвати й далі.

5. З росії емігрувала майже третина музикантів, або там не виступають.

Їх проблема в тому, що крім росії та пострадянського простору (нажаль, його осередки залишились і у нас) - вони нікому не цікаві. Бо примітив, не здатний зачепити вподобання світу, може розраховувати лише на внутрішній ринок. В той час, коли світ вже знав відомих рок-зірок, поп-виконавців та інших - на росії крали чужі пісні, переробляли їх на свої та водили за ніс власних невибагливих до якості глядачів.

І тому ставка на росію, яку зробили наші ані лораки, лободи й інші - програшна. Тимчасова. А скоро росіяни стануть перед вибором - купувати хліб, чи йти на концерт.

Ну а у нас і музика, і спорт, і ЗСУ на висоті, - відомі цілому світові.