"Ринкова економіка програє в ефективності диктаторському режиму, але..." - Павло Вернівский

"Ринкова економіка програє в ефективності диктаторському режиму, але..." - Павло Вернівский

...але тут хочу зробити невелике уточнення

Особисто я вважаю, західні економіки ефективнішими, а їх продуктивність суттєво вищою ніж в Росії. Однак, для того щоб ця ефективність перетворилась в перевагу по кількості зброї та боєприпасів на полі бою, то необхідно, щоб це було в інтересах наших союзників.

І от коли це буде в їх інтересах, то я більш ніж переконаний, що мобілізована західна економіка без проблем пережене російську по ефективності.

Ну серйозно. Росія виробляє 4,5 млн снарядів. Просто нагадаю, що Велика Британія, в роки Першої світової виробляла лише 8-10 млн тонн сталі і вийшла на пік виробництва в рік - 150 млн снарядів!! Для порівняння, Росія робить зараз 75 млн тонн сталі.

Чому союзники не роблять? Почнемо з питання: а чи потрібні їм ті снаряди в такій кількості? Нагадаю, що з часів 2СВ західні країни завжди робили ставку на повітряну перевагу і бомбардування з повітря. Для розуміння масштабів, за роки 2СВ, союзники скинули на Німеччину 2,7 млн тонн авіабомб!!! А загальна кількість вироблених авіабомб в США складала 13 млн шт.  

Хтось скаже: так це було колись. Зараз інша ситуація. Наведу в прикладі інші цифри.

Трохи більше ніж за місяць операції Буря в Пустелі в 1991 союзники випустили по військам Саддама Хусейна 177 тис авіаційних ракет, загальною вагою в 71 тис тон!

І саме завдяки цим масованим авіабомбардуванням, сухопутна операція по розгрому армії Хусейна була завершена за 100 годин.

Тобто, середня вага ракети 400. Майже як КАБ. І для розуміння різниці масштабів, наш міністр оборони на днях заявив, що з початку року Росія скинула на Україну 10000 КАБів.

Тобто, з однієї сторони 177 тис авіабомб за міс і 10 тис КАБів за 5 міс.

Тому кожного разу коли ви чуєте, що економіка Росії виявилась більш підготовленішою до війни, ніж союзники, то вам лише показують частину правди.