"Роберта Бондар – перша українка в космосі. Хто вона насправді?" - Косякевич Дар’я

"Роберта Бондар – перша українка в космосі. Хто вона насправді?" - Косякевич Дар’я

Мало хто знає, що серед видатних постатей Канади, є люди українського походження. Роберта Бондар – одна із них.

Не достатньо сказати про неї - неймовірна жінка. Ви не зрозумієте чому. Перша канадка,яка здійснила політ до космосу,науковець, доктор медицини,нейрохірург,фізик-ці слова не пояснять вам всю сутність цієї людини. Повірте , вона більше ніж першокласний спеціаліст, проте щоб дізнатися більше потрібно самим шукати інформацію про неї , а краще дивитися відео,де можна ближче познайомитися з Робертою.

Гідні люди варті , щоб їх поважали. Я рада бути серед конкурсантів O.W.L ,які роблячи відео про таких великих людей,висловлюють свою повагу. Спочатку ти не дуже розумієш , що за людина і хто вона така, але в процесі дізнаєшся багато нового і не рідко цікавого, а в кінці остаточно споріднюєшся та закохуєшся в неї. Здається, ти знаєш цю людину все своє життя. Так для мене за три хвилини Роберта Бондар стала наче далекою двоюрідною тіточкою з якою я проводжу свої літні канікули.

Вечорами вона розповідає мені про всі свої пригоди в космосі,що вона там робила, про справу якій присвятила себе. Вона висловлює свої філософські думки, а я повністю з ними погоджуюся. Вона навчає мене любити і дбати про природу,за що я її ще більше поважаю. Ми катаємося на велосипеді,вирушаємо у подорож по гарним місцям, злітаємо на літаку,стрибаємо з парашутом і пірнаємо у підводне плавання. Купа вражень та емоцій!Хоча до першої статті Роберта здавалася мені черговим нудним науковцем,який одного разу полетів у космос.

Я думала ”ну і що, ну і полетіла вона у космос. Подумаєш, перша жінка з Канади?” Скажу чесно, так іще я не помилялася. Виявилося все набагато крутіше, ніж я могла собі уявити. Моє уявлення про науковців повністю змінилося! Та що там уявлення, мій світ перевернувся! Це була мрія маленької дівчинки,яка перетворилася в її ціль, а згодом вже в досягнення. Якщо б я раніше знала про цю жінку,то при згадуванні відомого українського канадця без сумніву уявляла саме її.

Роберта справді неймовірна жінка! Скільки всього вона досягла в житті й не зупиняється досі. Тепер моя “уявна двоюрідна тіточка” надихає та мотивує мене бажати та досягати чогось більшого. Раджу дізнаватися про нових вам людей більше, хтозна може серед них є ваш мотиватор.

Косякевич Дар’я