"Рокіровочка" - Віктор Бобиренко

"Рокіровочка" - Віктор Бобиренко

Як тільки пройшла новина про заміну Богдана на Єрмака багато хто відразу почав бити сполох: Єрмак + Козак = змова проти України. І це замирення Донбасу за сценарієм Путіна: бойовики – стають ветеранами бойових дій, а Пушилін і Пасічник очолюють обласні ради.
Думаю, що все не зовсім так.
Перше. Богдан водив за руцю Володю і витирав йому соплі і давав щолбани. Він пам’ятає його безпорадним. Він за дорученням Ігоря Валерійовича вмовляв його на Великий хайп. Богдан один в оточенні Найвеличнішого, хто так і не визнав його у цьому статусі. А хлопчик виріс. І не хоче, щоб йому робив козу колишній старший у дворі. Не треба вести себе як дємбєль перед молодим лейтенантом.
Друге. Богдан високо себе ніс. А інші фаворити хотіли собі лизнути і отримати. Його і не любили, як молоді сержанти дємбєля.
Третє. Богдан токсичний для Колективного Заходу. Його звільнення – сигнал для МВФ: можете давати бабки, Коломойський не в фаворі.
Четверте і головне. Спочатку, рік тому тільки Ігор Валерійович бився за Володю. Потім Аваков вписався. Пінчук очікував і біг на місці. Ахметов грав за опонентів.
Після першого туру Пінчук став у стрій. І сотвориша тріумвірат на трьох: Зеленський мав бренд, Пінчук і Коломойський – медіаімперії і впливи. Спочатку здавалося так, що Ахметова у свою компанію вони не візьмуть. Нахіба?
Але Коломойський втомляв Володимира Олександровича. Той йому зобов’язаний, а людей це дійсно втомлює.
Коломойський дратує Захід і Володю у це тикали.
Коломойський вів себе так, наче він знімав гру Зе! на роялі, коли той грав без рук. І може показати, які у президента аргументи і чи залізні вони, чи такоє.
Я свого часу не пророкував, а амбітно стверджував, що усі тріумвірати розпадаються, розпадеться і цей.
Ми маємо ситуацію, коли в Круг Тих, хто приймає рішення вступив спочатку Ахметов. Потім, після того, як зробив президента своїм подільником (через спільне оббріхування патріотів у справі Шеремета) і Аваков.
І тепер Ігор Валерійович не є першим серед рівних. Він в Кругу, з ним Аваков, у нього депутатська група. Але тепер йому замість тріумфу і сатисфакцій пропонують бути меншим братом за столом і отримати щось скромне замість ПриватБанку. Десь-шось. Город замість латифундії.
Людині, яка зробила Найвеличнішого пропонують стати у загальний стрій.
Тому Богдана і посунули. І через колишнього шефа. І через власну поведінку.
Але – питання питань: чи примириться із пониженням соціального статусу Ігор Валерійович?
Ні, точно ні! А чи буде мститися по-бойовому? Чи тихо, через Сашка Дубінського пукатиме в компот на загальній кухні? Хтозна. Наче б то Ігор Валерійович не з тих, хто так все залишить. Але ж роки. Пенсія. Кров не та.
А Єрмак поки-що не в Кругу. Він не замовляє політику. Він в темі, але не в долі. Поки-що.

Віктор Бобиренко