"РОМАН З КВАРТИРАМИ" - Дмитро "Калинчук" Вовнянко

"РОМАН З КВАРТИРАМИ" - Дмитро "Калинчук" Вовнянко

Шанувальники ЗЕ вихваляють преЗЕдента за те що він вручив постраждалим від вибуху на Позняках ключі від 12 квартир і обіцяє ще 28 виділити найближчим часом. А от у мене таке оперативне вручення квартир викликає до біса питань. Такого атракціону-щирість я не пригадую навіть від Януковича. А Федорович міг багато чого.

Уявимо собі, що преЗЕдент вручив людям ключі від квартир, рівнозначних втраченим. Ціна на двокімнатну на Прозняках в середньому коливається біля $120 тисяч. Президент заявив що квартири надали НЕ з бюджетних коштів. Тобто хтось на «прохання» преЗЕдента витяг і поклав 4 мільйони 800 тис зелених американських доларів! От просто взяв і віддав!

Шановні, вибачте мій цинізм, але в Україні та ще й в умовах реальної економічної кризи, просто так взяти і віддати майже $ 5 мільйонів можуть тільки у двох випадках. Або – за наявності праски на грудях і рослих молодців з «калашами» навколо. Або – за дуже-дуже велике «щось», характер якого описаний у Кримінальному кодексі в розділи «Корупція».

І от у задачі запитується – хто ж цей таємничий «хтось», який за гарні очки взяв і подарував президенту цілий під’їзд – 40 квартир? І друге питання – яке саме «щось» пообіцяв Офіс президента цьому невідомому забудовнику за подарунок у майже $ 5 мільйонів? Вирішення яких проблем? Землю в якому історичному центрі? Лобіювання яких рішень? Бо за просто «дякую», я в Україні знаю тільки одного багатія, який виклав дурні гроші на армію і на допомогу лікарям – це Петро Порошенко. До нього Зеленський явно не звертався. Тоді хто і за що?

І ще питання. Вам не здалося дивним те, з якою швидкістю Офіс президента розколов якогось забудовника аж на 40 квартир? Я пам’ятаю як Зеленський купував квартиру родині загиблого шахтаря у Червонограді – він купив її лише після того, як квартиру придбав канал «Прямий». А тут… Від одного з постраждалих, юриста за фахом, уже відомо що слідчі за всяку ціну намагаються причиною вибуху оголосити вибух газу, що нереально з погляду технічного. Доречне питання – що чорт забирай, сталося у тому будинку на Позняках? Що там вибухнуло, та так ніби в квартирі знаходився цілий склад б/к? Люди які були на фронті, гадаю, прикинули уже, ЩО мусило вибухнути аби завдати аж ТАКИХ пошкоджень?

Ні, я згоден, у людей трагедія, люди втратили одним махом все і їм треба допомогти з житлом. З одного боку – всі засоби гарні. Але. Я надто гарно знаю як вправно уміють в Україні наживатися на чужій біді. І ще знаю, як досконало в Україні уміють затикати злочини великими грішми. По історії вибуху на Позняках питань виникає все більше. 40 квартир від Зеленського – одне з них.

Такий царський дарунок може запросто трактуватися як хабар. Тому суспільство має повне право знати хто і за які медяники подарував цілий під’їзд Офісу президента, на чому президент зараз натхненно піариться.

Бо колумбійські наркобарони теж, знаєте, дарують житло злиденним і убогим. Але світ чомусь героями їх не сприймає.

І так. Щойно прочитав, що банк «Аркада» повністю зупинив будівництво на ЖК «Патріотики», «Еврики» та «Патріотики на озерах» - біля 10 тисяч інвесторів можу не отримати своє житло. Виділення невідомим забудовником 40 квартир за гарні очки на цьому тлі, виглядає просто зловісно.

Дмитро "Калинчук" Вовнянко