"Росія - це колективний Петров і Боширов" - Віталій Портников

"Росія - це колективний Петров і Боширов" - Віталій Портников

Те, що чеські розвідувальні служби підозрюють у причетності до вибуху на складі боєприпасів у селі Врбетіце у жовтні 2014 року горезвісних Петрова і Боширова, отруйників Скрипалів у британському Солсбері - саме по собі є показовим.

Пам'ятаєте, як ми підсміювалися над невдалими отруювачами, які намагалися прикинутися “солодкою парочкою” у ефірі огидної Маргарити Сімоньян? Ці незграбні спроби виправдати отруйників якось заважали побачити, що перед нами - справжнісінькі вбивці, дії яких призвели до смертей і хвороб. А потім стало відомо, що Петров і Боширов - вони ж Чепіга і Мишкін - це професійні диверсанти, герої Росії. І значить, в їхній біографії були і вдалі спецоперації, а не тільки прокол зі Скрипалями.

Тепер ми знаємо, принаймні, про одну з таких операцій - вибух у Чехії, який також призвів до людських жертв. Думаю, якщо коли-небудь наші спецслужби зможуть спрацювати на рівні чеських, ми дізнаємося, що за вибухами українських складів теж ховаються Петров і Боширов.

Колективний Петров і Боширов. Фахівці з російської політики люблять грати у “колективного Путіна”, але насправді Путін - всього лише фрагмент цього колективного Петрова і Боширова. Всього лише головнокомандувач збройними силами держави-терориста, на яку перетворилася Росія під владою ФСБ. На початку правління Путіна ФСБ влаштовувала вибухи у будинках власних громадян. І коли все вийшло, поширила цю порочну практику по всьому світу, не особливо церемонячись із чужим суверенітетом. І ніякі симпатії до Росії, як бачимо, не допомагають. Можна протистояти російській політиці, як британський уряд. І можна загравати з Росією, як чеські лідери. Все одно Петров і Боширов прибудуть і до Солсбері, і до Врбетіце. З “Новачком” і вибухівкою.

Саме тому Зеленський з його безглуздим пошуком миру у путінських очах отримує від кремлівського правителя те ж саме, що отримував Порошенко, який нічого не шукав у цих порожніх очах - війська біля кордонів і загрозу нападу.

Тому що терористові, який намагається захопити у заручники цілий світ, абсолютно все одно, любите ви його або ненавидите.

Для колективного Петрова та Боширова ви просто об'єкт терору.