"Росія лякає третьою світовою" - Олена Кудренко

"Росія лякає третьою світовою" - Олена Кудренко

Мені суб'єктивно здається, що лякалка щодо можливої третьої світової війни насправді лякалка не в тому плані, що вона може бути. А в тому, що якби вона була - вона була би суцільним армагедоном.

Бо не була би. Це ж не махач якийсь, коли всі проти всіх. Це коли всі проти однієї росії. Бо ні Китаю, ні Білорусі, ні Ірану, ні ще якимсь дурникам точно не вигідно впрягатись в велику відкриту війну. Вони всі мочать п'яти у війні, допоки це несе якийсь локальний характер. Бо я слухаю безліч підкастів зараз, і вкотре почула, що Росія лякає третьою світовою - але це саме те, чого боїться вона сама.

Як думаєте?

Я згадую, як нас лякали останніми роками ядерним ударом по Україні. Хімічними атаками. Хтось закуповував препарати з йодом. Хтось запасався продуктами. Хтось шукав протигази. З того часу дійсно майже все було:

- бомбардування міст були;

- руйнування дамби було;

- вбивства були;

- нас палили фосфором, нас топили у воді, нас закопували в землю, нас саджали у підвали, нас гвалтували, нас тримали в полоні - і все це продовжується в цю саму хвилину. Кому страшна якась третя світова, окрім тих, хто боїться дати відсіч Росії, або ж живе в самій Росії?

Бо всі російські союзники на це не підписувались, а хотіли максимум підзаробити або грошей, або політичних важелів у цій локальній війні? Далі - ні. Не підуть.

Як думаєте?

Не страшна та третя світова, бо буде складатися з двох сторін: Росії і тих, хто проти неї.