Росія почала імпортувати українське сало

Росія почала імпортувати українське сало

Експорт м’яса та субпродуктів з України до Російської Федерації зріс майже в два рази за 9 місяців поточного року порівняно з минулорічними показниками за аналогічний період. На додаток до українського м’яса, Росія почала імпортувати сало.

Про це йдеться в матеріалах Міністерства аграрної політики та продовольства, передає zik.ua.

«Зменшення експорту (до РФ – ред.) відбулось по всіх товарних позиціях, за винятком м’яса та субпродуктів, експорт яких зріс майже в 2 рази (на 44,4 млн дол. США) за рахунок поставок свинини на сумму 43,6 млн дол. США (в 23,5 рази більше, ніж за аналогічний період минулого року), яловичини мороженої – 23,3 млн дол. США (на 36,2% більше), яловичини свіжої – 17,6 млн дол. США (на 10,4% більше) та початку поставок сала – 4,9 млн дол. США», – йдеться в матеріалах.

Як зазначає прес-служба Мінагрополітики, основними продуктами, які Україна продовжує експортувати до Російської Федерації, є: какао-паста – 22,2 млн дол. США; вино – 20,7 млн дол. США; екстракти, концентрати з кави та чаю, харчові продукти, не включені до інших угруповань, – 13,3 млн дол. США; сіль – 10,9 млн дол. США; продукти переробки плодів, овочів – 7,8 млн дол. США; вироби із зерна та хлібних злаків – 6,4 млн дол. США; алкогольні напої – 5 млн дол. США; цукор – 4,7 млн дол. США; овочі – 4,5 млн дол. США; сири – 4 млн дол. США.

Якщо ж говорити про ту продукцію, експортні поставки якої повністю припинилися, то це молоко згущене, масло тваринне, яйця птиці, готові чи консервовані продукти з риби та ракоподібних, зернові злаки, насіння олійних культур, кондитерські вироби з цукру. Більшість продукції не ввозиться на територію Росії у зв’язку із діючими обмежувальними заходами, запровадженими Російською Федерацією до українських продуктів.