Росія пояснила рів на Донбасі страхом перед українськими радикалами

Росія пояснила рів на Донбасі страхом перед українськими радикалами

У Росії побоюються проникнення з окупованого Донбасу на свою територію членів праворадикальних і екстремістських організацій України, і саме з цієї причини був викопаний рів на кордоні з підконтрольними бойовикам територіями Донецької та Луганської областей.

Таку сміливу версію висунув перший заступник директора ФСБ РФ – керівник Прикордонної служби ФСБ Володимир Кулішов, передає gazeta.ua/.

"Бойові дії на південному сході України (мається на увазі окупована Росією частина Донецької та Луганської областей – Ред.) по силовому придушенню Києвом опору народного ополчення викликали необхідність прийнятти додаткові заходи щодо посилення охорони російсько-українського державного кордону. Ці заходи здійснювалися в умовах великого потоку українських біженців через державний кордон, зрослої загрози проникнення на російську територію членів праворадикальних та екстремістських організацій України та незаконного переміщення через державний кордон зброї та боєприпасів", – переконує Кулішов.

Чому ФСБ боїться вторгнення українців саме з Донбасу, а не з Сумщини чи Чернігівщини, та чи зупинить рів реальний, а не примарний потік зброї та екстремістів – з РФ до України – у путінській спецслужбі не уточнили.