"РОСІЯ ПРОСИТЬ У КИТАЮ ДОПОМОГИ" - Дмитро "Калинчук" Вовнянко

"РОСІЯ ПРОСИТЬ У КИТАЮ ДОПОМОГИ" - Дмитро "Калинчук" Вовнянко

Financial Times повідомила, що Росія попросила Китай про військову допомогу. Перша моя думка була «Ну нарешті!» Бо якщо ви думаєте, що Китай у відповідь на прохання Росії побіжить їй допомагати – ви точно не знаєте китайців. У свідомості китайців в світі існують тільки одні інтереси, які понад усе – китайські. А росіяни для них (як і практично весь інший світ) лише тупорилі гвай-ло, тобто люди третього сорту (другого сорту у них японці).

 Ще років 15 тому ходила приказка що в разі вторгнення Китаю в Росію найскладнішим для китайців буде знайти до Уралу російську армію. Видовище як Народно-визвольна армія Китаю під приводом допомоги РФ заходить у Сибір і там лишається, порадувало б багатьох наших співвітчизників. Єдине лихо – все це лише жарти. Китай точно зараз не влізе ні в яку війну. Їхні генерали про це на зустрічах з їхнім командним складом говорять. Китаю зараз не потрібна війна, йому потрібно розвинути власну економіку. Ба-більше, китайці заявляють що прогнилий Захід докладає неабияких зусиль, аби втягнути Китай у війну. Але комуністична партія Китаю все бачить і знає і на їхні провокації не поведеться. Край.

Китаю не треба Росію завойовувати – йому треба баи вона деградувала. Дужче і дужче. Аби китайський бізнес і пересічні китайці приходили на російські території і перетворювали їх на Китай, незалежно від того де там проходить кордон. На територіях зайнятих китайцями Тріади (китайська мафія) роль спецслужб виконають так, що прихід офіційного Китаю місцеві мешканці сприймуть з радістю. Це вже відбувається на російському Далекому сході.

На цьому тлі прийшла наступна новина – що допомога яку просила Росія, то ракети і боєприпаси. І це хороша новина. Вона означає, що Москва свої ракети вже майже розстріляла і стріляти їй скоро стане нічим. А оскільки їхні літаки наша ППО і так утилізує з натхненням, очевидно, що розмова у нас з Москвою невдовзі піде зовсім інша.

І отут – роз’яснення. Дулю з маком отримають росіяни, а не ракети.

Розумієте, у Китая зараз дуже важкі стосунки з США. Але псувати їх долученням до якихось війн Китаю от взагалі не треба. Тим більше, долученням до війни, перспектива перемоги в яких вельми сумнівна, а перспектива остаточно посваритися з США – цілком реальна. Китай, так, може періодично перед Вашингтоном бикувати. Він може робити скандальні заяви. Але не більше. У китайського бізнесу аж надто великі інтереси в США, ніяка Москва того не варта. Тим більше, Москва і так робить все потрібне, аби невдовзі прийняти до себе Китай, як дешева шльондра багатого клієнта. Навіщо Китаю самому собі проблеми створювати? У нього і так все дивовижно!

То що напевно сказали китайці на прохання Москви? А нічого не сказали. Китайці їм посміхнулися – до вух. Китайці завжди так роблять, коли вважають співбесідника ідіотом, відповідати якому не має сенсу.

Коли я завершив писати цей пост надійшла наступна новина. Китайське посольство повідомило що ні з якими проханнями Росія до Китаю не зверталася. Кажу ж вам. Посміхаються. І все.