Росія створила найнебезпечніший переносний зенітний ракетний комплекс "Верба" в історії - ЗМІ

Росія створила найнебезпечніший переносний зенітний ракетний комплекс "Верба" в історії - ЗМІ

Росія незабаром може розширити виробництво одного з новітніх і самих "тривожних" видів озброєння - переносного зенітного ракетного комплексу "Верба", пише http://gazeta.ua/.

ПЗРК нового покоління "Верба" ​​вперше представили громадськості на міжнародному військово-технічному форумі "Армія-2015".

На форумі також було оголошено, що Науково-виробнича корпорація "Конструкторське бюро машинобудування", де розробили комплекс, отримала дозвіл на його експорт.

Проте генеральний конструктор КБМ Валерій Кашин не повідомив, чи буде поставлятися якомусь іноземному покупцеві або покупцям новий ПЗРК, відзначає Business Insider.

"Верба" ​​перевершує всі коли-небудь створені аналоги, пише видання. Ракети направляються до цілей з використанням трьохспектрального оптичного шукача, який працює в ультрафіолетовому, ближньому інфрачервоному та середньому інфрачервоному діапазонах, що збільшує точність зброї і прискорює захоплення цілі, зазначає ЗМІ.

Система самонаведення комплексу спеціально створена так, щоб обдурити протиракетні системи своїх цілей.

Крім того, "Верба" ​​відрізняється порівняно невеликою вагою, що полегшує її використання, зазначає Business Insider.

На думку видання, всі ці характеристики російського ПЗРК роблять його експорт "потенційно загрозливим подією". Переносні зенітні комплекси є одним з найбільш "демократичних" видів зброї, поширених як в арміях, так і в групах бойовиків по всьому світу. Використання подібних систем не вимагає особливої технічної майстерності, підкреслює ЗМІ.

"Є безліч нерегулярних формувань і терористичних груп, які хотіли б отримати у свої руки що-небудь на зразок" Верби ", <...> щоб завдавати шкоди США або їх союзникам", - пише Business Insider.