"Росіяни накопичують нові колони бронетехніки для "взяття" українських міст" - Алексей Панич

"Росіяни накопичують нові колони бронетехніки для "взяття" українських міст" - Алексей Панич

Читаючи цю інформацію, потрібно розуміти важливу річ: ❗️бронетехнікою, тим паче без масованої підтримки піхоти (якої тут в росіян немає) можна "оволодіти" великим містом тільки якщо це місто не опирається.❗️

Адже бронетехніка у великому місті, в оточенні багатоповерхівок, надзвичайно вразлива. Кілька "коктейлів Молотова" з будь-якого вікна будь-якої висотної будівлі по ходу руху техніки – і 40-тонний танк перетворюється на купу металобрухту (зацінуйте розбіжність витрат на його створення і його знищення). А переносна протитанкова зброя (якої в нас вже вдосталь) може очікувати на бойову машину за кожним будинком і кожним деревом.

Навіть у Другу світову танки зазвичай обходили міста – або, в крайньому разі, заходили в них лише за потужної підтримки піхоти.

А що буває, коли колона російської бронетехніки заходить в сучасне, хай не дуже велике, місто, готове оборонятися - це красномовно показав російський "штурм" Грозного 1994-1995 років. На вулицях міста російська бронетехніка стала легкою здобиччю навіть погано озброєних чеченців, так що після першої спроби зайти в Грозний росіяни одразу втратили близько 150-200 бойових машин (https://bit.ly/3pmusqM).

Фактично росіяни "оволоділи" Грозним, лише знищивши його найбільш варварськими методами, з масованим використанням авіації та артилерії (у захисників міста не було ні того, ні того, ні засобів боротьби проти того й того).

Висновок: заход бронетехніки без піхоти у велике місто, ❗️готове до опору цій бронетехніці, ❗️може завдати серйозних руйнувань місту по ходу руху цієї техніки, але НЕ МОЖЕ привести до "взяття" цього міста. Легше знищити таке місто цілими кварталами з повітря (якщо є чим), ніж "взяти" його колоною танків та бронемашин, хай скільки їх там буде.

Я це пишу задля того, щоби інформація про нові колонни бронетехніки ворога вас не пригнічувала. Вони можуть завдати нам великих додаткових страждань – і тому ЗСУ роблять все, аби не допустити цю техніку в міста. Але перемогти - ні. Тут значно більше розрахунку на психологічний ефект: спершу налякати, а потім "взяти" місто суто "для картинки", прорвавшись кудись поближче до його центру з російським прапором на броні.

Але протитанкових гранатометів у нас вистачить на всіх. А добрі українці ще й бандерівським смузі пригостять. Безкоштовно.