"Російські пропагандисти вже місяць б‘ються в падучій, обговорюючи Макрона і його заяви" - Ольга Лень

"Російські пропагандисти вже місяць б‘ються в падучій, обговорюючи Макрона і його заяви" - Ольга Лень

Буквально, немає жодного етеру щоб в ньому не згадували французів. І з цього зрозуміло, як їм рве шаблон ця нова політика підвищення ставок від президента Франції. З американцями і їх «управлінням ескалацією» Кремлю дуже зручно і затишно. А Макрон росіян таки виштовхнув з зони комфорту.

І вже вималювався спосіб реакції російської пропаганди на це демонстративне стирання «червоних ліній». Дві головні тези. Перша, це тулити кругом про Наполеона і його похід на Росію більш як 220 років назад. Друга, розказувати як будуть завдавати ударів по країнам Європи.

Причому, оце друге вже вийшло за рамки звичного вереску клубу вечірніх маразматиків Соловйова. Саме погрози закидати ракетами міста, заводи і бази на території ЄС, Кремль вибрав зараз як основний спосіб тиску на європейців, щоб зупинити допомогу Україні.

Щоб все воно мало більш солідний вигляд навіть Путін пробелькотів про удари по аеродромам з F-16 на території країн НАТО. Але белькотів він це боягузливо ховаючись за спинами якихось військових. В такому стилі, ніби цю розмову підслухали, і у випадку претензій можна відмовитися, мовляв, то ж не офіційно. От тільки «підслухав» це штатна путінська підставка під мікрофон - нєкто Зарубін з державного телеканалу Росія-1. Так що це був ніяк не експромт.

Про розмах і стиль цієї кампанії залякування яскраво свідчить інтерв‘ю віце-спікера Держдуми РФ Пєтра Толстого одному з провідних французьких новинних телеканалів, скрін з якого ви бачите на фото. Цей шматок передачі я щиро рекомендую уважно подивитися колегам. Там буде в деталях зрозуміло, як через російську культуру цей нащадок Льва Толстого пропихує у Франції великодержавний російський шовінізм. Як і через яких персонажів Кремль вибудовує комунікацію і медійний вплив в країнах Заходу. І там же майстер клас як брати інтерв‘ю у покидьків і як таке подавати публіці. І, зрештою, що думають французькі журналісти про російську пропаганду.