Російська пропаганда розганяє фейки щодо переговорів України з рф: що стало причиною

Російська пропаганда розганяє фейки щодо переговорів України з рф: що стало причиною

Російські пропагандисти ніяк не можуть вгамуватися після візиту Дмитра Кулеби до Китаю.

По мережі продовжує нестись вирвана з контексту фраза: “Україна готова до переговорів з росією”… Що найсумніше, протягом останньої доби питання з таким самим контекстом мені ставлять і наші українські журналісти. Хоча хтось, а вони чудово повинні знати, як було сказано Дмитром Кулебою.

Цитата: “Україна готова до переговорів із росією, але вони мають бути раціональними та орієнтованими на досягнення миру”. Важливе доповнення до цитати: “…готовності російської сторони вести сумлінні переговори поки що немає”.

Примітно, що китайська сторона завжди виступала за територіальну цілісність України і ніколи не висловлювалася на підтримку визнання окупованих територій російськими.

Але, важливе інше. Важливо те, що росія всіляко намагається форсувати тему мирних переговорів на своїх умовах і для підтримки та поширення цього наративу вона не гребує, як завжди, примітивними маніпуляціями. У даному випадку її маніпуляція крутиться навколо фейку про те, що Україна готова до переговорів із росією.

Але, не дозволяйте себе вводити в оману. Переговори з росією вестимуться виключно на умовах України з незмінною позицією щодо відновлення цілісності країни у межах 1991 року. Тому росії тільки й залишається одне – висмикувати з контексту слова Володимира Зеленського чи Дмитра Кулеби і будувати на цьому свої кришталеві замки, але будь-якого впливу на сам процес ці коливання вітру не вплинуть.

Будьте пильні. Зберігайте високий рівень критичного мислення.