Російська тактика “подвійних ударів” по цивільних мешканцях України вбила і поранила понад 62 людей в Одесі – світові реакції

Російська тактика “подвійних ударів” по цивільних мешканцях України вбила і поранила понад 62 людей в Одесі – світові реакції

Щонайменше 20 людей загинули, 46 поранено в Одесі внаслідок ракетного удару Росії по українській Одесі. Міжнародні ЗМІ пишуть про тактику “подвійних ударів”, які Росія застосовує у війні проти цивільного населення України.

За інформацією Reuters, російська ракетна атака вразила цивільну інфраструктуру в Одесі. Це наймасовіша атака Москви за останні тижні, пише агенція з посиланням на представників української влади.

Ракети Іскандер-М по Одесі росіяни випустили із тимчасово окупованого Криму, інформують Сили оборони півдня України.

У результаті атаки пошкоджено десять приватних будинків, газопровід низького тиску та рятувальні машини. Загинули і поранені у тому числі люди, які мчали на допомогу першим постраждалим, але самі стали жертвами наступного удару.

“Війна Росії проти України не має меж. Україна потребує термінової допомоги, щоб захистити себе та захистити мир у Європі”, – заявила президентка Молдови Мая Санду.

“Моє серце лине до Одеси”, – написала вона у мережі Х (колишній Twitter).

Посолка США в Україні Бріджит Брінк нагадала, що це черговий обстріл Одеси услід за попередніми російськими атаками.

“Цей жорстокий обстріл підкреслює, що Росія не зупинить свою зухвалу агресію в Європі”, – каже посолка.

Брінк закликала: “Ми маємо допомогти Україні зупинити Росію зараз. Не можна гаяти жодної миті”.

Європейське видання Visegrad 24 проілюструвало повідомлення про атаку твердженням, що Росія – країна терорист”. Катарський канал Al Jazeera наголошує, що російська атака вбила і поранила рятувальників прямо там, де вони допомагали жертвам попереднього удару. CNN нагадує, що Росія регулярно застосовує таку тактику подвійних ударів впродовж 2 років війни.