"Російський алюміній і санкції" - Антон Швец

"Російський алюміній і санкції" - Антон Швец

Алюміній з росії має шанси потрапити під новий пакет санкцій. У Politico пишуть, що це допоможе почати душити російську енергетику: процес виплавки алюмінію потребує багато електроенергії, а ціна на неї становить до 40% виробничих витрат.

У торгової організації European Aluminium є дані, за якими можна зрозуміти, що попередні санкційні удари не зачепили близько 85% російського експорту алюмінію до ЄС. Цей пакет хочуть узгодити до 24 лютого 2024. Такий собі подарунок росіянам на річницю.

Ну і звісно є й ті, кому антиросійські санкції стоять поперек горла. Угорщина стабільно проти санкцій щодо російської ядерної енергетики. Може тому, що росатом будує два нові реактори для угорців?

Загалом цей пакет санкцій можуть також націлити на те, щоб росія перестала їх обходити як через треті країни, так і через сам ЄС. Занепокоєні європейці досі торгуються, як саме підтримати нас. Що ж, чекаємо рішення. Головне вчасно прикривати рота Орбану і подібним.

До речі, тільки натяк на впровадження цих санкцій призвів до стрибка ринкових цін на алюміній на Лондонській біржі металів (LME) на 3,6%. Залишилось тіки випиздити з ринку рф, щоб якісь більш адекватні виробники могли насолоджуватись ринковою економікою (так, я в курсі про Китай).