"Россия - родина слонів" - Павло Бондаренко

"Россия - родина слонів" - Павло Бондаренко

Ви гадали, що повітряну кулю винайшли французи брати Монгольф'є? Та нічого подібного! Це винахід росіян. Про дяка Єфима Крякутного чули? Щоправда жоден документ не підтверджує його існування, але ми маємо вірити: саме "русский" зробив цей винахід.

Ви гадали, що велосипед винайшов німець Карл фон Дрез? Теж нічого подібного. Про кріпака з Тагілу Єфима Артамонова чули? Щоправда жоден документ не підтверджує його існування, але ми маємо вірити: саме "русский" зробив цей винахід. Його навіть в музеї демонструють, щоправда забувши уточнити, що це "не оригінал".

І так в усьому. Росіяни винайшли вертоліт, літак, танк, радіо, телеграф, мікрохвильову піч, електродвигун, лампу накалювання, електромобіль і далі за списком. А якщо не винайшли, то були у числі перших, хто це зробив.

Вважається, що команду на будь-яке західне відкриття знаходити власне, більш раніше, віддав Сталін під час кампанії боротьби з "безродним космополітизмом". Впровадження у життя фактично російського націоналізму в СРСР почав секретар ЦК ВКП(б) товариш Жданов, який був куратором Агітпропу (Відділу агітації і пропаганди ЦК ВКП(б)).

Тоді ж народився анекдот про "Россию - родину слонов".

Проте.

Численні спроби сфальсифікувати історію та привласнити чужі винаходи були на росії і раніше. Зараз це взагалі розквітло, мов будяки на полях колгоспу "40 років без врожаю".

Доходить до відвертої брехні. Наприклад, на росії досі серйозно вважають, що Закон збереження маси відкрив "великий русский ученый" Михайло Ломоносов, котрого цей "факт" дуже здивував би.

Ось на такому ґрунті - крадіжок чужого від мови та історії до винаходів і відкриттів тримається те, що нині називається "Русский мир". А ще на брехні, вигадках та інсинуаціях. В цьому напевне і полягає той "особливий шлях", про який повсякчас торочить старий мікрофюрер...