"РОЗДУМИ" - Микола Ільїнов

"РОЗДУМИ" - Микола Ільїнов

Мене постійно не покидають роздуми, щодо нашої енергетики. Ось дивиться,  згідно з інформацією, яку можна отримати в ЗМІ, у нас, нібито, зруйновано 40% енергосистеми. Що мається на увазі в даному випадку під енергосистемою детально не прописано. Але питання в тому,  що близько 63% електроенергії у нас генерували АЕС. Тобто якщо б зруйнували абсолютно всі ТЕЦ, ТЕС, ГЕС та альтернативні джерела то у нас все одно залишилося б мінімум 60% енергетики.  На потреби населення приходилося до 24.02.2022 близько 30% всього споживання, а якщо врахувати, що 6,5 млн людей виїхало з України, то споживання ще впало мінімум на 15%.

 Я подивився споживання по своєму будинку. Якщо порівняти жовтень 2021 та жовтень 2022, то житлові приміщення спожили електроенергії на 18% менше, а нежитлові на 42% менше в жовтні цього року.

 Читав інформацію одного експерта, що, нібито, відключення відбуваються у зв’язку з тим, що зруйновані трансформаторні підстанції, а вони дорогі,  коштують близько 15 млн. грн кожна.

 Я конечно розумію,  що на пенсіонера сума 15 млн грн, може справити велике враження,  але це всього на 5 млн грн менше, ніж отримала  «подарунок» депутатка від «слуги народу» Аллахвердієва. Цей приклад я навів для того, щоб Ви зрозуміли, що по серйозному ця сума на сьогоднішній день, нічого не значить, бо це всього 375 тис доларів.

Або давайте по іншому подивимся на суму 15 млн грн. Наскільки я пам’ятаю, на «велике будівництво» виділяють 90 млрд грн на 2023 рік. Якщо ці кошти будуть освоювати всі 365 днів 24 години на добу (тобто по 10,3 млн грн на годину) то сума 15 млн це просто 1,5 години «великого будівництва».

 Але, враховуючи,  що майже всі обленерго у нас знаходяться  в руках Ахметова, Коломойського, Григорішина, то в мене є чуйка, що українську електроенергію зараз продають за кордон, а ми тут, лохі, сидимо у темряві, бо навіть світлофори відключають. (А чого ні? Маски ж продавали за кордон в під час епідемії, поки ми з вами купували по 30-50 грн за штуку, ті, яким ціна 1 гривня).

P.S. Декілька співвласників мого будинку зателефонували мені і попросили вирішити питання з електроенергією. Коли я запитав: «а я тут до чого?», мені відповіли, що телефонували на гарячу лінію Київобленерго, їм відповіли, щоб зверталися до голови правління ОСББ. Я декілька разів, намагався набрати телефони гарячої лінії, хотів особисто переконатися в цьому, але жоден з телефонів або не відповідає, або говорять, що «лінія перевантажена».  

Треба все ж таки додзвонитися, може я чого не знаю, мабуть Ренат Леонідович, ця добра людина, мені вже частину акцій подарувала.   Якщо так, я Вам обіцяю, питання вирішу