Розенко пообіцяв розпустити Держслужбу зайнятості

Розенко пообіцяв розпустити Держслужбу зайнятості

Служба зайнятості активним пошуком роботи для людей не займається, тому її фактично розпустять і повністю реорганізують. Про це заявив міністр соціальної політики України Павло Розенко, передають "Спектр новости" з посиланням на tyzhden.ua.

"Нинішню держслужбу зайнятості ми розпустимо і переформатуємо. Частину коштів на соцстрахування ми готові віддати на аутсорсинг. Ми будемо змінювати концептуально підходи до роботи на ринку праці. Це не будуть державні служби та державні чиновники, це буде мобільна сучасна сервісна служба, яка буде надавати людям послугу, в першу чергу, з працевлаштування", - розповів він.

"Сьогодні служба зайнятості працює як каса – до неї прийшла людина, заплатили йому допомогу по безробіттю, активним пошуком роботи на сьогоднішній день вона не займається. Такої служби більше існувати не може. Ми, фактично, нинішню службу зайнятості, розпустимо і повністю реорганізуємо. Але для того, щоб запустити цей процес, треба зміни до законів України. Закон буде реформаторський і справді прогресивний, він вже напрацьований. Там будуть просто новаторські речі – частину коштів соціального страхування ми готові віддати на аутсорсинг. Тобто, залучати приватні кампанії з працевлаштування, рекрутингові агентства, давати їм кошти, щоби вони працювали з окремими категоріями громадян. Ми порушимо монополію держави на роботу на ринку праці в Україні. Якщо людина не знайде собі робочого місця, ми будемо пропонувати послуги перенавчання", - зазначив міністр.