"Розклад у букмекерів" - Олег Пономар

"Розклад у букмекерів" - Олег Пономар

Як людині, яка виросла в спортивній сім'ї і яка є пов'язаною зі спортом все життя (зараз - для себе), мені цікаво подивитися на майбутні президентські вибори в Україні очима букмекерів (без жодних особистих симпатій/антипатій).

Чому я думаю, що це так важливо?

По-перше, це — зовсім не дуті й проплачені рейтинги кандидатів. Букмекери відповідають за свої прогнози своїми ж грішми, а тому їм не можна помилятися і вони рідко помиляються.

По-друге, щоб не помилитися, букмекери аналізують сотні факторів, а також, як правило, мають ще й свої інсайди.

Знаю, що є люди, які взагалі не уявляють що це таке і як воно працює. Тому для них - невелике пояснення. Отже.

Якщо ви хочете заробити, ви робите ставку на подію. Ви знаходите в переліку подій саме ту, яка на вашу думку станеться. І ви ставите на цю подію свої гроші.

Далі спрацьовує коефіцієнт (ваша ставка множиться на цей коефіцієнт, і ці гроші виплачуються вам на руки, якщо ви вгадали). Якщо багато людей є впевненими, що настане саме ця подія (такою об'єктивно є ситуація), то цей коефіцієнт буде низьким, і ви заробите мало. Але ви і не ризикуєте сильно при цьому.

Запам'ятайте — фаворитом є той, на перемогу кого — найнижчий коефіцієнт.

Якщо ви ризикуєте і ставите свої гроші на подію екзотичну та малоймовірну, то коефіцієнт буде високим, і ви заробите набагато більше на кожну вкладену гривню. Але й ризик повністю втратити свої гроші є набагато вищим.

Тепер дивимося, що кажуть букмекери про вибори президента в березні.

Фаворитом перемогу на виборах є Порошенко. Коефіцієнт 2,05. Тобто, якщо ви поставите 100 грн і вгадаєте, то отримаєте на руки 205 грн.

Наприклад, якщо ви поставите 100 грн на Балашова, то в разі перемоги його і вашої, ви отримаєте на руки ₴20,000, бо коефіцієнт на нього — 200.

(я вкажу лінк і там ви зможете подивитися коефіцієнти на кандидатів).

Другий тур.

Якщо буде другий тур, то букмекери є впевненими, що до нього вийдуть Порошенко й Тимошенко. Коефіцієнт на вихід цієї пари становить 1,6.

Тобто, на 100 поставлених гривень ви отримаєте всього ₴160, адже це найімовірніший результат і ви практично не ризикуєте.

Якщо ж поставите на пару Бойко-Тимошенко, то отримаєте за своїх ₴100 аж ₴2500 (коефіцієнт 25).

Ось такий приблизно розклад у букмекерів.

Тож, якщо ви знаєте хто переможе, і ви є готовими ризикнути, і ви вгадаєте, то точно зможете випити шампанського.

Та й агітувати своїх друзів вам буде набагато цікавіше )

І нехай вам пощастить

Олег Пономар